snygg !

åh vad jag hade velat ha den här lampan. himla cool ! men jag är ingen som köpa en lampa för 4 tusen. men jag hade inte tackat nej till den. skit snygg :)
 
 

en omställning

vilken omställning de är i livet att få barn, men bara till de bättre. nu förstår jag verkligen hur stor kärleken är till sitt barn. jag har inte ångrat en sekund att jag fick Novalie, men jag tänker inte sitta och låtsas att allt är en dans på rosor för de är inte så. när Novalie kom och allt var så nytt så grät jag när hon grät, jag tyckte jag var en värdelös mamma och ibland grät hon bara vad jag än gjorde. jag kände mig helt totalt värdelös alltså. jag visste inte vars jag skulle ta vägen och de var riktigt jobbigt. barn är inte bara gulligull, de är gråt och skrik och sömnlösa nätter ibland men samtidigt är kärleken så himla stor så man glömmer fort allt de där jobbiga. när hon ler och "pratar" med mig så kan jag inte sluta le. hon är verkligen de finaste jag har och jag älskar henne så obeskrivligt mycket. jag har mycket att tacka min mamma för, de är hon som fått mig lugn när jag blivit uppstressad ifall novalie har tjorvat och skrikigt och de är hon som lärt mig och hjälpt mig hur jag tillexempel ska söva henne. vad hade jag gjort utan dig ? jag är ingen perfekt mamma, jag är inte mer än människa och ibland får man vara trött och slut. ibland får man våga be om hjälp utan att vara en dålig förälder för de. men man vill ju så gärna göra allt bra och perfekt för sitt barn, även fast de sällan eller aldrig blir så. jag gör mitt bästa för att vara en så bra mamma som möjligt, jag gör allt för novalie och så kommer de alltid vara. jag skulle inte vilja vara en dag utan henne !
 
jag är så glad att jag har fått den vackraste, mest underbara dotter som finns. de här trodde man inte för 2 år sen, att jag idag skulle sitta här och vara mamma, 20 år gammal. jag ångrar inte att jag skaffade barn så tidigt, även fast mina vänner är ute och har kul och festar osv. jag känner inte att jag borde ha väntat för min tid kommer också. Novalie är inte en liten bebis hela livet och när hon blir lite äldre så kan jag också nån kväll gå ut och ha kul. men just nu föredrar jag att vara hemma och mysa med min familj på kvällarna. de slår allt ♥
 
 
 

what doesnt kill you.

 
en text som tilltalar mig mycket. de är så sant som de bara kan bli. varje gång jag har fallit har jag tagit mig upp och för varje dag blivit starkare hur hårt livet än har varit. och de som inte dödar, de härdar. stay strong har man hört många gånger. men när man inte längre orkar och vill bara ge upp, vad gör man då ? vad gjorde jag ? jag bara valde att leva. men enkelt var de inte. men varje morgon sa jag till mig själv, today you are stronger than yesterday. och så var de verkligen. och idag känner jag mig stolt över mig själv, jag lever, mår bra, har gått vidare och lärt mig att inte se tillbaka på de som varit. för dit ska jag aldrig igen. tack vare alla fina männsikor jag har runt omkring mig, så är jag den jag är idag. och mamma, jag älskar dig. de vet du ♥

färga håret :)

nu ska jag bli rödhårig ! har ojjat mig för att bleka de för de sliter så fruktansvärt men nu gjorde jag de ändå, dock lär jag mig aldrig att jag behöver minst två färgburkar till mitt tjocka långa hår. så nu sitter jag med blondering i halva skallen, de lär ju vara jätte fint sen ;p måste på coop och inhandla en till, hur jag nu ska våga mig dit. 
nåväl, igår var vi hos mamma heeela dagen. dagarna går så fort och man hinner inte riktigt med. killarna byggde lite på altan och jag och mamma for iväg en sväng på coop och köpte hårfärg sen på expo och köpte en egen tallrik + skedar åt novalie. på kvällen kikade vi en film "the human centipede" och de må nog vara de sjukaste på länge. vilken störd film och jag undrar vad de är för nån som ens kommit på den ? usch ! 
 
nu sitter jag med färg i håret och tänkte läsa lite bloggar och fördriva tiden medans magnus och novalie vilar. sen får jag se vad dagen erbjuder ! en promenix med vagnen kanske. vädret verkar ju vara helt okej ändå för att vara gällivare. solen skiner :) nu ska jag kila !

7 juli

söndag och vädret verkar ju ändå helt okej. har ännu inte gått utanför dörren idag. vaknade vid halv 8 för pigan ville inte sova nå mer. hade ju kunnat vara värre men jag var verkligen heeelt död. så jag satte henne framför tvn så hon fick roa sig själv en stund medans jag vaknade till liv. sen har hon vilat två lite kortare vändor nu under dagen men jag har såklart inte vilat. borde ju passa på. men har lite svårt att vila även fast jag försöker. vet inte vad de är ;p hur som helst funderar jag på vad man ska göra av den här dagen. hämta hem vagnen från mamma och kanske ta en liten promenix med pigan. annars då ? blir nog inte destomer idag. en slappar dag ! kanske slår igång en tvättmaskin. tvättkorgen börjar bli full igen. kanske går igenom novalies byrå och fixar hennes kläder. dom är huller om buller och vissa kläder är för småa. så de får nog blir dagens sysselsättning.nä nu ska jag hoppa i kläderna ! 

fredag

fy vad trött jag är. men gå och lägga sig redan ? fast är man mamma får man sova när man vill. fast klockan 8 om de är så :) så de dröjer nog inte så länge innan jag går och sover. jag har vilat ungefär en timme vid 7 tiden, men är ändå jätte trött. inatt har novalie tjorvat lite och vi steg upp före 7, så de kanske beror på de. klockan 9 kom mamma hit sen for vi på stan när dom öppnade. köpte ögonbrynsfärg och mamma shoppade lite kläder åt pigan. efter stan for vi till kullen och har spelat lite kort och surrat, sen åkte jag hem vid 4 tiden och lagade mat. lax i ugn och brocolli. namnam ! ska bli spännande på söndag att väga sig och se om jag lyckats gå ner 1 kilo som är min plan. 1 kilo i veckan ska väl för tusan gå :) har även pallrat mig ut två kvällar den här veckan. sprungit och powerwalkat en stund men min kondis är ju inte den bästa så powerwalk är de enda jag orkar göra länge. får ta springandet mer seriöst när jag blir mer tränad :) ska iallafall gå imorgon också. då är de iallafall 3 gånger. har kommit lite saker emellan dom andra kvällarna. tänkte gå idag men magnus for iväg till hans bror så jag blev kvar hem med novalie, som för övrigt somnat för en stund sen bara. 
 
nu ska jag kika lite tv, sen borsta tänderna och sova ! godnatt

fy :(

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7735199
 
tänker på dig samuel och hela din familj. kämpa nu ♥

hejdå kilona

nu har jag bestämt mig, en gång för alla. och de här ska jag klara. jag vill inte längre vara missnöjd varje gång jag ser mig i spegeln, tycka att man ser fet ut vad man än tar på sig och känna sig ful i allt. alla säger att jag är fin som jag är och inte behöver gå ner i vikt men jag gör inte de här för någon annans skull, utan för min egen. jag är less på att sitta framför tvn och äta godis framför biggest loser, och sen få fetaste ångesten för att dom är så duktiga och man själv har sämst självdisciplin. nä nu är de slut på onyttigheter, och från och med idag ska jag börja tänka på vad jag stoppar i mig. ska köra ett program, låg & högkolhydrats dagar. måndag tisdag, låga kolhydrater, iprincip inga alls, har dock ätit fil idag och de är ganska svårt att hålla sig ifrån 0 kolhydrater men i vääldigt små mängder.. ingen pasta, inget bröd osv. onsdag högkolhydratsdag innebär lite fullkornspasta, fullkorns hårdbröd osv. torsdag låg, fredag hög och lördag valfri dag (äta vad man vill utan att överdriva) massa grönsaker, mer smarta fetter och proteiner. de är dessa kolhydrater som gör att man blir fet. att sluta helt eller minska gör jävligt mycket. jag tänker inte tokbanta, och inte vara strikt med allt. men detta program kommer få mig att hålla mig på linjen. har provat lchf och de är effektivt, man går ner fort i vikt men då gäller de att hålla sig till 0 kolhydrater resten av livet för att inte gå upp allt igen. då tror jag mer på de här att äta smarta kolhydrater, som fullkornspasta. 
 
nu blev de mycket babbel och ni kanske är helt ointresserade men ville bara informera att de är dags för ändring i mitt liv :) mitt mål är -10 kilo. jag vet inte hur länge de kommer att ta men jag kommer som sagt inte tokbanta. de är ingen bra idé när man ammar. men att äta nyttigare och skippa dessa vita bröd osv mår man inte dåligt av. 
 
vi har precis ätit och nu sover mina två. jag tänkte bara ta de lugnt ett tag innan jag far ut och promenerar/joggar. kanske lite intervall träning. hur ska detta gå ?? men skönt när de är gjort. ha de bra !
RSS 2.0