måndag

månadag igen och idag har magnus börjat jobba. skönt att ha han hemma igen :) idag blir de storhandling eftersom att kylen ekat tomt ganska så länge när jag varit ensam.

vaknat vid 7 första gången, sen somnade vi om en stund. klev upp, käkade frulle och sen satte jag på barnprogram åt damen som var intresserae i typ 2 minuter innan hon blev vild och började härja. riva i dvd kablarna och snurra runt. såhär såg de ut ;


tokfia ! hon blir nog mer vild än tam när hon blir äldre. pjuuh. försöker njuta nu ;)

igår bjöd svärmor på köttsoppa och blåbärspaj till efterrätt. gott som vanligt ! sen plockade hon även fram stigs gamla gåstol, Novalies farfar alltså. den är 55 år gammal. om inte äldre och tänk att dom har spratat den ! såhär söt var hon i den ;



lite annat jämfört med stolarna idag ;)
ja vi åkte hem vid 6 och strax efter 7 sov hon. nu ska vi eller iallafall tjejen vila och jag ska läsa lite.

dagen gick fort ..

idag har de varit en trött dag. jag har försökt sysselsätta mig så mycket möjligt och dagen har faktiskt gått fort. imorse for jag till mamma, satt där ett tag och Novalie vilade en bra stund, sen åt hon innan vi for hem. Therese och Eliaz väntade på oss här utanför, så vi gick upp och drack lite kaffe samt surrade på innan dom for. Novalie tog en vila igen och sen kom mamma och micke förbi, dom for vid 7 och sen slocknade hon för natten. jag ligger redan i sängen och har precis läst några sidor ur "jägarskolan" nu är jag grymt trött och tänkte faktiskt för engångskull sova tidigt :)

novisen fick även två presenter av tessi och eliaz, sötnosar !! här är dom ;


så imorgon ska vi lyssna på skivan som följde med i boken :) nu ska jag sova och hoppas på mer sömn den här natten. godnatt !

3 timmars sömn ..

Igår vid 11 for vi lite spontant till kiruna för att shoppa. finns väl kanske inte allt för mycket att se där men lite mer affärer än här i gällivare åtminstone :) rusta & hm var prio ett. hittat lite saker hem. ville dock unna mig själv mer kläder och helst byxor men på hm fanns de ju ingenting ! bara vanliga tråkiga svarta leggings. fattar inte varflr dom inte tar in de som finns på hemsidan ? ja men jag får väl beställa. köpte iallafall en tröja, sockar och ett nagellack ;)

igår kväll kikade jag och emma idol samtidigt som vi pysslade. jag gjorde en vimpel till Novalies rum som jag tänkt göra ett bra tag nu. blev faktiskt jätte fint. hennes rum börjar faktiskt bli bra nu.

inatt har damen tjorvat nå fruktansvärt. jag somnade inte förrän efter halv 3 och har fått sammanlagt cirka 3 timmars sömn. magnus har åkt till byn för att jaga dessa två sista dagar innan han börjar jobba igen. så idag är jag en trött ensamstående mamma. hoppas dagen går fort så jag får gå och sova ! :) tänkte lura hit lite vänner och även fara iväg och hälsa på nån så dagen går fort. men nu vilar novalie och jag ska kliva upp härifrån & klä på mig.







söt !

glömde visa den här söta !!
 
 
tänk vad söt hon skulle vara till jul med den här. kanske tar och beställer en sån när de närmar sig ;)

Novalie önskar sig ..

 
 
 
 
sen önskar hon sig även ALLT från pumpkin serien med alla dessa söta ugglor !
nejnej, inte är de bara mamman som är sugen att inreda novalies rum ;)
 
& sen lite fin fina kläder vill hon också ha.
hon säger att man aldrig kan ha för mycket kläder. 
& när hon ber om alla dom här grejjerna så ser hon ut såhär ;
 
& när mamma säger att vi inte har råd att köpa allt så ser hon ut såhär ;
 
och då berättade jag för henne att kanske mommo & plastmoffa, eller moffa & plastmommo ger dig dehär. och då blev hon lite gladare iallafall.
 
 
puss / novalie
 
 

sjuklingen :(

snoret rinner ich de hostas här hemma. min lilla flicka har blivit sjuk och är ingen glad bebis. hon har iallafall nyss ätit lunch och tar nu en vila innan vi far iväg och köper lim till mitt tapetprojekt :) kanske svänger förbi dollar också.

sen är de nog raka vägen hem igen. finns inte så mycket att göra i kylan och helst inte när novalie är lite sjuk :( stackare. inatt har vi samsovit också, tog upp henne vid 11 för att hon var lite missnöjd. men jag klagar inte. de var riktigt mysigt ! nu ska jag hoppa upp och fixa mig medans hon sover.

våran dag

nu är mamma evelina trött. och klockan är inte ens 8 !! haft "fullt" upp idag. therese och marcus kikade förbi imorse vid 10, surrade med dom en stund och när dom åkte vilade novalie en stund innan vi for på ahlsell en snabbis & sen vidare till bvc. skruttan väger nu 8755 och är 67 lång. och allt såg jätte bra, växer så de knakar :)
 
efter de åkte vi hem, hon sov igen en ganska lång stund innan vi åkte till cissi och felicia för ett besök. kul med nån som har barn i samma ålder som ens egen. Novalie är bara 3 veckor äldre :) drack lite kaffe, pratade och sen for jag till pappa och häslade. blev bjuden på tjälknöl med pottigratäng och sen fikade vi. mums ! Novalie blev så jäkla trött där på slutet för hon har inte hunnit vila där emellan besöken. så jag fick roa henne påväg hem så hon inte skulle sömna i bilen, då hade jag varit tvungen att väcka stackaren & då är risken att hon inte kan somna om. de var med nöd och näppe jag klarade av att roa henne. sjöng för fulla muggar och hon bara glodde på mig med små små ögon. lilla vännen var så himla trött ! hon somnade till när jag bytte till pyjamas och däckade bums när jag la henne i sin säng. så nu har hon sovit ett tag och jag kollar halv 8 hos mig. 
 
nu vill jag bara att älgjakten ska ta slut så jag får ha magnus här hemma. är så jäkla trist utan honom ! men en vecka kvar bara. skönt skönt :) nu kika tv & facebook innan läggdags. godnatt

regn regn och åter regn

ja man blir deprimerad ! de regnar ju konstant, hela förra natten, hela dagen igår, hela dagen idag. jag säger som micke ; hur mycket vatten finns de där uppe egentligen ? ;b

ja jag hat iallafall börjat måla mim byrå. första varvet klart, har tagit en paus och fixar andra varvet sen. och sen ska lådorna tapetseras. kommer nog bli fint. ni får bild sen :) väntar just nu på att Novalie ska vakna så ska vi fara till daniel & emma på en fika och sen kanske till mamma en sväng. ja de var väl allt för stunden. vi hörs !

Work 👍

Jobbat från halv 11 till 3 idag på Ica, dock inte i kassan som jag vanligtvis gör utan i paprika klubben den här gången ;) vi hade ett litet event för alla barn där dom fick smaka frukt o grönsaker :) jätte kul och framför allt lätt tjänade pengar ! Vädret idag har gjort mig jäkligt trött men tiden gick fort, som tur var.
 
nu har vi nyss käkat thai mat och jag ska strax färga håret. Mer än så hade jag inte att säga. Vi hörs :)
 

älskade kille

Jag har väldigt svårt att lita på folk och framför allt killar. jag har blivit sviken av människor som inte ska svika mig, människor som ska finnas där för mig och få mig att känna mig trygg. jag litar på magnus, men även fast de har gått över 3 år sen vi blev tillsammans kan jag ibland backa. jag är så otroligt rädd att bli lämnad och sviken. ensamhet är nog min största rädsla, för jag klarar inte av de. jag tänker ofta hemska tankar om han kanske kommer vara otrogen, eller lämna mig. de är faktiskt riktigt jobbigt att gå runt med såna tankar. jag vet att han älskar mig & jag vet att han inte skulle kunna vara otrogen. men ändå slår tanken mig "tänk om" ..vi har gått igenom en hel del, vi har sårat varandra båda två men någonstans på vägen så byggde vi upp vårat förhållande även om de inte alltid varit lätt. nu har vi en dotter och den här magnus vill jag faktiskt dela resten av mitt liv med. man vet aldrig vad som händer i framtiden men jag hoppas och ber om att jag kommer bli gammal med honom. för den här killen är de bästa som finns och jag älskar ho
 
nom så oändligt ! ♡

mysig natt ♡

inatt fick novalie komma över till min säng. efter massa tjorv mellan halv 11 och nästan 12 då gav jag upp. sen har vi sovit någorlunda bra iallafall :)

ska strax slå igång en maskin med tvätt och sen vet jag tusan inte vad jag ska syssla med idag. hade så gärna velat färga håret men de får vänta till helgen.

nä nu måste jag kliva upp härifrån, kan ju inte ligga och dra sig hela jäkla dan ! :)

vill ha huuus

drömmen om en stuga & drömmen om ett hus. ja de är verkligen något jag hade velat ha.
får jag en stuga kan jag nöja mig med att bo i lägenhet. annars vill jag ha ett hus ! men helst både och.
tyvärr är ju husen snuskigt dyra, om man ska ha ett någorlunda fint hus. jag kan gärna tänka mig att köpa ett hus som man måste renovera lite men inget ruckel iallafall. ja hur som helst så köper vi inte ett hus för hur mycket som helst. jag har sagt att jag inte betalar över 1,5 för ett hus. redan de är ju galet mycket pengar. (för en som är fattig)
men när jag har ett jobb så är de inget snack om att vi köper ett. kanske innan också om vi inte orkar vänta & hittar rätt tillfälle, rätt hus så att säga. återstår att se ! :)
 
titta vad sött !
 
ja och de här huset var helt i min smak ! 
 
 

ganska händelserik dag !

idag vaknade jag vid 8. klev upp, fixade mig och pigan sen for vi till therese och satt där en stund innan vi drog och fikade på stan. min lilla kille var på dagis så fick inte träffa han idag. men de kommer fler gånger,såklart :) knallade iallafall en vända på stan innan jag åkte hem, novalie fick vila & sen kom cecilia förbi när hon vaknade och hade ätit.

ja och nu är jag hos mamma, väntar att dom ska komma hem från jobb och handling. sen ska jag hem, duscha och kolla idol i vanlig ordning. idag ska jag i säng mycket tidigare. somnade nog inte förrän efter 12 igår. min hjärna går på högvarv på kvällarna . illa !



bjuder på en bild på mig och min kille eliaz. en bild tagen inte så långt innan novalie kom till världen :)

min kille kan !

 
eftersom att jag printade från telefonen så blev bilden lite konstig. men de jag ville säga var att jag är bauta stolt över min kille, som så länge velat skjuta en björn & imorse hände de äntligen. han är så duktig ! loveu <3
 

idol & hollywoodfruar

varit på middag hos svärmor, älgskav med mos, fytusan vad gott de var ! sen for vi hem och då kom pappa och agneta förbi. när dom hade åkt somnade gumman som en stock. så jag har kikat idol och kollar nu hollywoodfruar :) mange chockade mig och for redan ikväll till byn, jag som trodde jag skulle slippa sova själv iallafall en natt till. men annars hade han varit tvungen att fara 3 inatt, inte så lockande kanske. men dagarna går fort så de dröjer nog inte så länge innan vi ses igen.

nu ska jag sr klart de här och sen kolla vem som går vidare i idol. sen väntar nog sängen. är ganska så trött ! godnatt :)

3 bilder

 
 
 
Jag fotar aldrig (väldigt sällan) bilder på mig själv nu för tiden. varför vet jag inte, förut var man ju så jäkla ego & fotade sig själv konstant ! nu blir kameran full av bilder på novalie istället, såklart ;) men här har ni 2 ganska färska bilder iallafall. 
 
 
& avslutningsvis på min kråka ♥
 

som nytt





de här pysslade jag med igår ! hatthyllan och skostället fick bli vita. mycket snyggare i våran mörka hall ! nu är de bara byrån kvar att måla men de får bli här nåndag framöver när jag magnus är hemma eller när jag får barnvakt :)
idag ska listerna i tvrummet på plats. efter många månaders väntan. jag säger bara killar ... nu har han fått fingrarna ur röven iallafall så idag åker dom på plats. finally !

nu har min lillskrutta just ätit så nu är de vilodags !

kall tisdagsmorgon

goomorron ! klivit upp för en liten stund sen, vädret är värdelöst men ska ändå ta mig ut senare med vagnen om de inte spö regnar vill säga. igår blev de varken idol eller film,magnus bror och emma kom förbi vid 8 så vi surrade med dom & sen hängde vi tillbaka hatthyllan o sånt. gumman tjorvade lite igårkväll så medans magnus sövde henne så somnade han själv. kul !! så jag satt helt alone i soffan och glodde tv en liten stund innan jag också gick och la mig !

ja nu ska jag iallafall börja dagen med att klä på mig & fixa fejset lite. vi syns :)

...

fick ett svar på mitt inlägg om "sverigedemokraterna" och helt ärligt så orkar jag inte svara på alla dom där frågorna.

kan iallafall nämna en fråga angående invandringen för de var de enda jag minns av den långa texten med miljoner frågor. ja jag tycker invandringen ska minska, från alla länder. inte bara "kulturellt avlägsna länder" som de stod. vi kan inte rädda hela världen & de hela börjar gå lite till överdrift. ja vad mer kan man säga ? homosexuella får som sagt gärna adoptera för mig, men samtidigt kan jag tycka att de vore bra med mamma & pappa så att säga. nog om de här nu !!

3069 dagar

Har ni läst 3069 dagar ? Om inte gör de nu !! hur som helst har de kommit ut en film och den ska jag se idag efter idol ! 
boken var iallafall jätte hemsk & de är helt otroligt att hon lyckades fly. fyfan vad såna där äckliga jävla idioter. usch ! iallafall, läs boken !!

 

"Kampusch kidnappades i Wien av Wolfgang Priklopil den 2 mars 1998 då hon var tio år. Kidnappningen skedde med hjälp av en vit skåpbil då hon var på väg till skolan. Hon gick då i tredje klass.

De följande åtta åren hölls hon fången av Priklopil i ett litet utrymme under garaget till hans bostadshus utanför Wien. Priklopil försåg henne med mat, sällskap, TV och med tiden viss utbildning. Efter några år fick hon ibland följa med honom upp från källaren, under sträng övervakning. Ytterligare några år senare fick hon följa med på små utflykter. Kampusch har i intervjuer framhållit att det aldrig rörde sig om några former av sexuella övergrepp. Dock kan man i boken läsa att det förekom sexuella övergrepp, men att Natasha tycker att dessa är för privata att prata om."

sverigedemokraterna

Såg att du gillar "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack", hur ser du på deras familjepolitik? (Såsom att kärnfamiljen (mamma, pappa, barn) är det som ska eftersträvas, hbt-fientligheten, att familjepolitiken upprätthåller könsroller, abortmotstånd etc)

Ska jag vara ärlig så är jag inte alls insatt i nått som har med politik att göra. vet fan knappt vem statsministern är, eller var han president ? göran persson va ? nä juste, fredrik reinfeldt. skämtosido .. jag är även helt ointresserad egentligen. 

 

"Partiet förordar, liksom de flesta länderna i Europa, fri abort fram till den 12:e graviditetsveckan. Partiet vill förbjuda aborter efter tolfte graviditetsveckan om inte särskilda skäl föreligger. Sverigedemokraterna tar ingen ställning till politik gällande HBTQ-frågor. Ingen människa väljer sin sexuella läggning. Trakasserier och diskriminering mot människor p.g.a. deras sexuella läggning är oacceptabelt och skall rättsligt beivras. Vidare anser Sverigedemokraterna att människors sexuella preferenser primärt är en privat fråga och ingenting partiet fäster någon vikt vid. Partiet anser att barn som har förlorat båda sina biologiska föräldrar bör ha rätt till både en man och en kvinna som en ersättning för den far och den mor barnet har förlorat. Undantaget från ovanstående princip är fall som gäller nära släktingar eller personer som barnet redan odlat en nära relation till. Enligt deras bedömning är det viktigt med moders- och fadersgestalter. Barn som inte växer upp i en kärnfamilj skall ha rätt att umgås med båda sina biologiska föräldrar och i de fall detta inte är möjligt skall barnet i alla fall ha rätt att få information om vilka de biologiska föräldrarna är."


Hur jag ser på de ? Jag tycker de är bra de som skrivs ovan, till viss del. jag har absolut inget emot homosexuella & för min del får dom gärna adoptera osv. De där med abort tycker jag är bra, att man ska ha ett särskilt skäl till att göra abort efter vecka 12. (minderårig, problembarn osv) ja you name it. jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga. Jag är som sagt inte så insatt. När de gäller invandringen håller jag med till fullo att de borde minska invandringen (utan att vara rasist).  Jag har inte så mycket mer att säga. hoppas du fick svar på de du ville iallafall :)

 

Partiet vill ha minskad invandring, speciellt från vad man kallar "kulturellt avlägsna" länder. Tillfälliga arbetstillstånd för arbetskraftsinvandrare ska kunna tilldelas arbetstagare med kompetens som omöjligen går att finna i Sverige

 

trööött

jag är så trött så ögonen går igen. vi har varit och gjort lite ärenden, och nu är jag helt slut. magnus ligger i sängen och vilar med pigan och jag har läst några sidor av "femtio nyanser av mörker" andra boken alltså :) har varit och köpt vit färg så ska börja måla möblerna i hallen, när jag nu hittar orken. har så mycket att göra men jag är så jäkla trött idag så får se hur mycket de blir gjort. är nog vädrets fel ..

vad hände ?

Fick ännu en fråga om vad som egentligen hände när jag mådde så dåligt. 
 
De är kaos i mitt huvud när jag tänker tillbaka på den tiden, allt är bara huller om buller & jag minns inte exakt vad som hände och när de hände. men iallafall, min mamma träffade en kille (läs psykopat) här i gällivare när jag var typ 10 (?)  som inte var så snäll och fin som han verkade. Åratal av misshandel och psykiska kränkningar helt enkelt. (mot mamma) Så jag fick utstå en hel del, han har förstört så jävla många år av mitt liv. Tryckt ner mig till botten miljoner gånger och varit en jävla psykopat helt enkelt. I mina ögon är han inte vatten värd.
 
Han är inte värd mina tankar och inte värd att ens nämnas här på bloggen. Men nu vet ni iallafall. Han är orsaken till allt ont, min panikångest & tack vare honom har jag ett flertal ärr på min kropp. Men enligt honom var jag bara en skitunge som sökte uppmärksamhet. Jag är iallafall glad att jag slipper honom och jag önskar inte honom något gott i den här världen. Han finns inte för mig och jag mår rent ut sagt illa av att bara tänka på honom. Han är nog den enda personen jag HATAR. De enda bra han gjort är min lillebror som jag älskar mer än allt. Må han brinna i h-vetet säger jag :) 

måndag morgon

godmorgon ! klivit upp klockan 7 och nu ligger vi alla 3 i sängen igen. ny vecka, helgen gick fort som vanligt. idag tänkte jag nog låta Novalies farmor vara med henne en stund, medand jag och magnus far på coop och köper färg + handlar lite mat. men maten handlas på ICA. kan ju inte svika jobbet ;)

sen ska de hängas upp lite hyllor och storstädas !! får passa på när jag inte är ensam. see you !

svar

även en till fråga (som egentligen skulle skrivas i förra inlägget men min telefon blev knäpp så fick bli ett nytt) "Funderade ni på några andra namn än Novalie ?"

ja de gjorde vi. vi visste inte att de var en tjej som låg i magen så hade hon varit kille hade de blivit en Vincent eller en Leon. och andra flicknamn var Freya och Celiné. Jag fastnade dock för Novalie direkt jag såg de :)

min familj !

fick en fråga om hur min familj ser ut ;

. Jag har en mamma som heter Anne-May, en pappa som heter Roger & min lillebror Adrian. jag och adrian har dock bara samma mamma. men ordet "halvsyskon" är så fult så jag säger aldrig de. jag ser honom som min riktiga bror, såklart. Mamma har världens bästa kille, Micke ! som jag är otroligt tacksam över. jag är så glad att han finns i mitt liv & önskar att han hade kunnat visa sig lite tidigare. dom träffades när jag var 15. även min pappa har världens bästa tjej, agneta som funnits i mitt liv sen jag var 5,5 år. ganska så länge alltså. Jag hade inte kunnat ha en bättre familj, jag älskar allihop så oändligt mycket !

bilden säger allt




4 frågor, 4 svar

Var din dotter planerad och när märkte du att du var gravid? Planerar ni syskon inom en snar tid? :)
Nej hon var inte planerad. Även fast vi pratat om att vi vill ha barn så var de inte precis som att vi försökte. De bara hände :) Min mens var 1 vecka försenad men jag trodde aldrig att de berodde på att jag var gravid. Och den 20e juli 2012 så tog jag ett gravtest som visade + :) på frågan om vi planerar syskon så ja, men inte inom en snar framtid :) de får gå några år. kanske när hon är ungefär 3 :)
 
Hur många månader är Novalie nu? :)<3
Hon blev 6 månader 12e september. Stora tjejen :)
 
Innan Novalie, hur såg ditt liv ut då?
Som ett vanligt liv eller vad man ska säga, jag hängde på krogen och drack (lite väl ofta ibland kan jag tycka nu) och jobbade. De var som 
 
Varför flyttade du från Piteå?
Jag orkade helt enkelt inte bo kvar. Jag mådde alldeles för dåligt för att vara ifrån mina vänner & familjen som bor här uppe. De blev nog min räddning skulle jag vilja säga. Vet inte vad som skulle hänt om jag hade bott kvar. 30 mil är mååånga mil när man behöver någon. Jag kände mig ensamast i världen där borta. & då sa jag till mamma som de var att jag ville flytta tillbaka, som tur är gick hon med på de direkt. 

Mina 3 bästa ♥

3 tjejer, som har gjort mitt liv till de bättre & som jag kan lita på. alla borde ha såna som ni ♥
 
 
cecilia,min älskade vackra,fina,underbara,snälla,söta,snygga,bästa same ♥ vad vore jag utan dig ? en tjej jag pratar med om allt mellan himmel och jord. som har hjälpt mig genom livets funderingar & som alltid har svar på allt. Jag älskar dig !
 
 
emelie, min älskade kompis. Jag är så glad att jag har dig, och de känns så skönt att vi börjat umgås igen. Du är den finaste som finns & du vet vars du har mig. ♥ en vän för livet. Jag älskar dig !
 
 
therese, sist men inte minst.♥  min fina "tvillingsyster" som jag känt i måånga herrans år. En som jag aldrig kommer släppa taget om vad som än händer. för utan henne vore jag ingenting. vi har gått igenom massvis tillsammans & jag är så glad att jag fick spendera fjortis tiden med dig. Hade inte kunnat ha de roligare med någon annan. & ingen förstår min humor som du gör. jag älskar dig !
 
 
 

Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17469948.ab
 
är de på sant ? hur uttalas de och frågan är hur man ska komma ihåg alla stäver ? ;b
 

victoria secret

åh jag vill så gärna ha allihop ! men funderar på att beställa iallafall 1, eller kanske 2. svårt att veta hur dom luktar och vilken av alla man ska välja ? men jag har inte hört att nån av dom luktar äckligt så de blir nog bra ! tror jag klickar hem dom här snart. varit sugen på att göra de ett tag nu. men jag är inte känd för att vara så snabb :)
 
 
idag är de söndag, och jag har varit hos mamma ett tag. sen kom magnus från byn och nu är vi hela familjen samlad igen. dom där två sömntutorna sover dock och jag sitter bara här och fördiver tiden. ingen aning vad som händer idag, en lugn dag tror jag iallafall. måste iväg och handla lite så de finns mat. de ekar i kylkåpet när magnus varit borta. jag orkar helt enkelt varken handla eller laga mat. så jag har levt på nudlar, fil & lite på mamma som är så snäll och bjuder sin stackars hungriga dotter på käk. 
 

1 svar

kan svara på första frågan jag fick för att jag har så tråkigt (resten svarar jag på när de blivit några stycken) 
 
Jenny
Berätta om din panikångest och självskadebeteende du hade när du var yngre?
 
Oj, vars ska jag börja ? Jag började skada mig själv för att jag inte riktigt visste hur jag skulle hantera allt som hände. Jag tyckte ofta att allt var mitt fel, så jag kände att enda sättet att straffa mig själv på var att skada mig. sen började jag skolka och i skolan umgicks jag med en tjej som också höll på att skada sig. så de blev som en hobby (jag vet de låter sjukt) men istället för att vara med på gympan så satt vi och skar oss med rakblad. helt sjukt ! så de var inte bara när jag var ledsen som jag gjorde de, iprincip hela tiden annars också. de jag inte tänkte på då var att de var för att må bättre. såg inte de på de sättet.insåg aldrig hur illa de var, förrän nu efteråt. 
panikångesten började samtidigt. yrsel, svårigheter att andas, svettningar, gråtattacker, oro, rädsla. de kom från ingenstans. kunde få panik när jag låg i sängen och skulle sova. kunde få panik på lektionerna så jag fick springa på toa, gråta som en tok, andas lugnt och sen gå tillbaka. de var riktigt jobbigt ! 
 
 

skriva av sig lite ..

de känns riktigt skönt att ha en blogg som man kan skriva av sig i. jag är som sagt en öppen person och jag kan skriva ut känslor och vad jag tänker på utan att vara rädd att folk ska se och läsa de. och skriva har alltid varit min räddning i livet. man får ut allt då, på ett helt annat sätt än om man pratar med någon. utan skrivandet vet jag inte riktigt vad jag skulle ha gjort, de får mig att känna mig lättare på något sätt. när jag fått ut allt jag inte orkar ha inom mig. 
 
på datorn har jag några dokument som jag skrivit i, en jäkla massa rader om hur mitt liv sett ut under många år. jag läser den liten då & då. får ont i magen av bara tanken att jag verkligen mått sådär psykiskt dåligt. självskadebeteende och panikångest. sjukt ändå ! de går inte att jämföra då och nu. de är som ett helt nytt liv som om jag är pånytt född. ja de är underligt hur saker och ting kan förändras. från de sämsta till de bästa. men jag är så glad att jag är här idag, hade jag kunnat tro de för sådär 7-8 år sen ? aldrig !
 
godnatt från mig :)

frågestund !

jag vet att jag kanske inte har sådär superduper många läsare, men tänkte ändå ha en liten frågestund. fråga vad ni vill och jag kommer svara helt ärligt på allt !

uttråkad

.. även om jag har massor att göra här hemma. jag vill göra nått annat ! kanske tar en långprommis med barnet sen när hon vaknat. eller nått. tråkigt är de iallafall. känner mig rastlös så in i bomben !

har hunnit ta en skön lång dusch och ätit frulle, pigan trodde att mammsen skulle kliva upp 05.00 imorse men jag ville annat & de är ju jag som bestämmer så jag bestämde att vi skulle sova vidare. tog upp henne i min säng och jag somnade nästan direkt medans hon surrade på innan hon också somnade. sen väckte hon mig 8 igen ! skönt var de :)

lördagen bjuder ju även på sol ! sköna höstväder. fina höstbilder ska de tas idag har jag bestämt iallafall :)

godnatt

blev bjuden på gomiddag hos mamma, nån special gratäng med pasta,ärtor,svamp osvosv. den var skit god !! vid halv 7 for jag och novalie hem, satte på pyjamasen åt henne och sen slocknade hon nästan direkt jag la henne i hennes säng. jag har läst en jävla massa sidor i boken medans jag kollat fångarna på fortet. kunde inte riktigt bestämma mig vilket jag ville göra, kolla tv eller läsa, så fick bli både och ;)

klockan hat paserat 10 och jag tänkte sova. funderar på vad man ska hitta på imorgon ? mamma drar till lule, mange är i byn osv. kanske nån av mina fina kompisar vill hälsa på eller ha besök ? ja de återstår att se. nu är de godnatt för mammsingen.

envis skrutt

de tog sin lilla tid att få barnet att somna. inte mindre än sisådär 2 timmar !! ändå var hon helt galet trött. till slut blev hon ju övertrött och vägrade somna. men mamman ville annat och vägrade ge upp. nu sover hon iallafall och har brassat på ett bra tag. skönt med en utvilad tjej sen ! jag har inte gjort ett skit medans hon sovit, läst en jäkla massa sidor ur boken och slappat framför facebook. hade behövt duscha och göra annat nödvändigt men man hittar alltid på annat trams att göra.

avrundar här ! hörs sen :)

fredag den 13e.

otursdagen ? inte än så länge iallafall. och jag kan faktiskt inte minnas en enda fredag 13e som jag haft otur. men nu ska vi inte säga för mycket här :)

sovit till 8 imorse, var jätte skönt ! sen har de faktiskt inte hänt så mycket. är strax klar med min tavla som jag hållt på med i några veckor nu. kul med pyssel men börjar bli ganska less på den så äntligen är jag färdig.

dåligt väder är de också, men jag kanske tar en promenad med vagnen senare ändå. ska till morski och käka middag också. inte ätit ordentligt på ganska länge. ids inte när jag är själv. så de är ju tur att de bjuds på middag lite då & då :) nu ska jag göra ett försök att få novalie o vila. önska mig lycka till. hon är så upptagen med allt annat fast ögonen går i kors ! tokungen :)

hur ska man orka med allt ?

vars hittar man orken att ta tag i hemmet ? ibland får jag mina ryck och storstädar, eller bara städar normalt. men sen kommer de en tid när jag inte orkar lyfta ett finger. (alla småbarns morsor förstår mig) på dagarna hinner jag helt enkelt inte. Novalie söker min fulla uppmärksamhet och leker själv bara en liten stund innan hon blir less. dr ska sövas,lekas och matas. När hon väl vilar så är jag också trött, då vilar jag också eller läser lite. På kvällarna när hon sover är jag helt slut. Jag orkar inte börja plocka och hålla på ! och nu när magnus är borta så är de ännu svårare för då har jag ingen avlastning. Men nästa gång han kommer hem får han ta en promenad med vagnen eller fara iväg med henne så jag får städa i lugn och ro :)

från de ena till de andra så har jag nu varit o hämtat min nya byrå. lite vit färg så blir de fint ! men de får bli nångång längre fram. Nu kikar jag "de dejtbara" och vilka härliga människor, verkligen :) nä nu ska jag bara vara .. känna lugnet och försöka bortse från allt stök.

mobil inlägg

jag hatar att blogga från mobilen. men nu får de bli så eftersom att jag ligger i sängen bredvid novalie som sover, och de är så mysigt. så jag orkar inte pallra mig upp härifrån.

har varit på coop och handlat lite, sen for jag på colorama och kollade om dom hade nån gammal tapetbok till mig som jag fick, och de hade dom !! tyvärr är ju tapetbitarna ganska små i dom där böckerna och de var väl inte världens finaste tapeter med dom duger. fanns några söta som jag ska pyssla med ! ni får se när de är klart.

mange for imorse igen så nu är vi ensam hemma. ska iväg och hämta min nya byrå ikväll med micke och sen blir de bara mys hemma framför tvn. nu vilar iallafall damen och när hon vaknat ska vi iväg på stan för en fika med ida och lilly :)









för övrigt så blir Novalie hela 6 månader idag ! min stora älskling <3 !!

12 saker ..

1. Jag ääälskar tatueringar och funderar på hur jag kommer se ut om sisådär 10 år ? 
2. Min största idol är Elvis Presley, alltid varit, kommer alltid vara. 
3. Jag ogillar mitt hår, kan aldrig bestämma mig om jag vill ha jätte långt eller kort.
4. Jag har lidit av panikångest i ganska många år. Från cirka 11 års ålder tills jag var 16. Nu är de dock längesen jag fick någon panikångest attack.
5. Jag gråter sällan, och iprincip aldrig inför någon.
6. Min drömyrke är att antingen bli barnmorska eller psykolog. eller nått åt ett helt annat håll, maskinförare. 
7. Min dotter är de bästa som har hänt mig, utan tvekan.
8. Jag älskar skräckfilmer, men drömmer mardrömmar och är livrädd efteråt !
9. Jag vill så gärna ha ett hus, som jag kan inreda. Älskar inredning och känner att lägenheten är för liten för allt jag hade velat göra & ha !
10. Jag har haft många självmordstankar under min ungdom
11. Jag är ganska öppen och håller inte saker inom mig. (till viss gräns)
12. När jag var yngre kunde jag inte prata om varken känslor eller hur jag mådde, jag har lärt mig att man måste kunna göra de för att må bättre. Man orkar inte vara ensam med allt alla gånger.

kappahl

nu är jag hemma igen, eller ja för en timme sen. imorse klev jag upp 05.15 och jag var helt gaalet trött. Novalie har tjorvat inatt så blev inte många timmars sömn. befann mig utanför kappahl 06.00 för inventering på hela butiken ! inte ett litet jobb, tur vi var ganska många så de gick ändå fort. eller ja, 4 timmar tog de. men de var riktigt roligt faktiskt ! så nu är de iallafall gjort. när jag kom hem vilade magnus och pigan, och de gör dom ännu så jag har passat på att läsa och käka frulle i lugn och ro :) 
 
när dom vaknat tänkte jag att vi allihop ska fara på lakkapää och kolla målarfärg till mitt lilla sänggavels projekt och till möblerna i hallen. har även hittat en ny byrå dit som jag fått gratis ! ska hämta den också senare idag. ja och sen vet jag inte om de händer destomer idag. inga planer iallafall. nu ska jag kika vidare innan mina tröttisar vaknar.

fotodags ?

jag älskar att fota. men när ska man hinna med allt ? måste nog ta tag i de där igen. fara ut och fota lite fina höstbilder på novalie också !  hösten är ju så vacker så jag döör. så dags att damma av kameran !
 
idag ska jag fara och kika i annas "nya" butik som hon öppnar idag, profoto ! sen ska jag hem och dona på lite för får massa besök idag. kul :) magnus kommer ju även hem och soooooom jag saknat killen alltså. helt crazy !
så jag tänkte laga lite käk & sen ha myskväll med honom. läggdags ganska tidigt ikväll för jag ska upp klockan 5.
06.00 ska jag befinna mig på kappahl. tur att jag bara jobbar till 10, så då behöver man ju inte så sedär jätte fräsch ut när inte butiken är öppen ändå ;) lär ju vara dödstrött. vem är inte de som kliver upp 5 liksom ? 
 
nu ska jag passa på att läsa några sidor ur min braiga bok ! 
 

gnällig

pengar,pengar,pengar. de är fan de enda som kretsar i min skalle just nu. 
man klarar sig med mammapenning, men de är inte sådär super bra. är så less på att gå hemma med skit betalt och aldrig kunna göra något roligt för pengarna, de mesta går till mat & räkningar. tänk om man nångång skulle ha råd att beställa lite kläder åt sig själv, och bara unna sig med något annat roligt. jag längtar som tusan tills jag börjar jobba igen. men då är frågan, vad ska jag jobba med ? de här med att inte ha fast jobb innan man skaffar barn är väl inte några större problem, man klarar ju sig som sagt. men att inte ha något att gå tillbaka till är ganska frusterande faktiskt. jag börjar känna paniken även fast de är ett tag kvar innan Novalie ska börja dagis. 
 
jag är glad att jag iallafall har jobb på ica, får jobba där ganska mycket och de känns riktigt skönt. har ju även nu sökt till kappahl och ska dit imorgon 4 timmar. så de är ju bättre än ingenting. men när pigan börjar dagis så är de jobb sökning på hög nivå. helst vill jag till lkab eller aitik så jag kan tjäna stora pengar ! så man äntligen kan börja kolla på hus osv. att pengar kan betyda så mycket .. usch ! less

riktiga vänner ?

när man får barn så sätts vänskapen på prov, på alla vänner. man inser vilka som verkligen är värda ens tid, som bryr sig och finns där precis som innan man blev gravid. jag har insett att vänner som jag aldrig trodde skulle svika har gjort de, dom som jag trodde skulle stå vid min sida livet ut oavsett vad. jag är samma evelina som innan novalie kom, enda skillnad är väl bara att jag kanske inte kan följa med och härja på krogen som förut. men i stort sett så kan jag göra allt jag gjorde innan. vissa verkar tro att man blir helt låst, att de enda man kan göra är att sitta hemma och glo och inte gå utanför dörren. jag kan ta med henne iprincip överallt & om inte annat så har hon ju för guds skull en pappa, en mormor, en farmor osv som hade kunnat ställa upp och vara med henne några timmar om de skulle behövas. 
 
jag har iallafall lärt mig att lägga min energi och tid på människor som bryr sig om mig. och jag har verkligen dom bästa vännerna. som kommer hit, busar med novalie och visar vilka fina personer dom är som verkligen har hjärtat på rätt ställe. sen skiter jag i resten ! 

idol !

Novalie sover och jag tittar idol, de roligaste med idol är ju alla knäppa auditons. när alla gått vidare är de inte lika kul längre, men fortfarande ett underhållande program. har några favoriter som jag hoppas går långt !
 
idag har jag haft cecilia på besök, de var ett tag sen och de är alltid lika roligt att surra lite skit med henne. 
efter de vilade jag och novalie innan jag for på ica och köpte en sallad, for sen till mamma och åt den och spenderade lite tid där. dör av tristess här hemma ! vid 7 åkte jag hem, satte på henne pyjamas och la henne i sängen. nu sover hon så sött och jag bara myser av tystnaden och lugnet :) 
 
har även fått hem min bok i brevlådan idag, boken som alla talar om. "femtio nyanser av honom" har redan hunnit läsa några sidor medans novalie tagit sina vilor under dagen. man får passa på när man har tid :) och den är redan skit bra. så den lär nog läsas ut ganska så snabbt !
 
nu ska jag fortsätta kika tv & sen hänga upp tvätten som strax är klar.!
 
 

varför ska man jämföra ?

"har hon inte börjat krypa ännu heller?" "men gud vad sen hon är, min började gå redan vid 9 månader" bla bla bla .. allt detta evigt jämförande om hur barn ska vara. mammor tänker alldeles för mycket på hur andra barn är, alla barn är unika och bara för att ett barn börjar gå vid 7 månader, kan de dröja till 1,5 år för vissa. alla utvecklas olika och i olika takter. varför hetsa upp sig för att ditt barn inte fick sin tand vid 6-7 månader (som är de vanligaste) varför hetsa upp sig för att han/hon fick sin första tand vid 9 månader ? varför kan man inte bara låta barn vara barn och låta dom växa upp i sin egen takt ?! börjar bli less på att folk bara jämför varandras ungar hela tiden med allt möjligt. 
 
 
och en sak till när de gäller kids och hur man tar hand om sitt barn. finns inget värre än när folk lägger sig i hur man tar hand om, eller uppfostrar sina barn. alla gör som dom själv vill ! jag skulle aldrig klanka ner på någon för att dom gör ditt eller datt, som jag aldrig skulle göra med mitt barn. om man känner att de är rätta sättet så får man väl göra hur man vill. medans någon tycker att jag gör fel, så tycker jag kanske att de sättet är rätt. ingen är väl bättre än den andra. jag känner min dotter bäst och jag gör de som känns rätt för mig/oss. 
 
tack för mig !
 

-

madde Om: svar
Seth är 3, 5 månad och sover 21-05 och sen sover han igen till 20, de är grymt skönt
 
ja de kan jag tänka mig att de är, men jag tycker faktiskt inte att de är speciellt jobbigt att kliva upp. vet dom som haft barn som ätit varannan timme i flera månader, dygnet runt. novalie somnar kring 8, vaknar 12 och 4 för mat. helt ok för mig. man ska vara glad så länge man får några timmars sömn iallafall. och de där växer dom bort om inte annat

-

 

slappar söndag

spenderat heeela långa dagen hos mamma, vad ska jag sitta hemma för ? så jäkla långtråkigt. bara den här dumma älgjakten skulle ta slut nångång så jag får ha hemma min kille !
vi har iallafall kikat film, ätit, surrat, nördat med telefonerna, surrat lite mer och ja, bara varit. ganska skönt !
 
nu sover iallafall novalie sen snart 1 timme tillbaka, fast den där tutten verkar vara svår att hålla i munnen så har fått springa några gånger in dit ändå. funderar vad jag ska syssla med innan de är dags för mig också att sova, gissar att de blir att sitta här för tvn verkar inte ha några roliga program att bjuda på, som vanligt då ! less ..
 
 

svar

bella Om: 7e september
Sover hon inte hela nätter ännu?:)
 
svar ; de har hänt några enstaka gånger, men hon vaknar 1-2 gång oftast och äter. och de stör mig faktiskt inte. hon är ändå så pass liten ännu att hon får äta för mig. även fast dom inte behöver mat på nätterna från 6 månader.

shoppaholic utan pengar

ja de kan man kalla mig. jag äääälskar att shoppa, allt möjligt. kläder,heminredning och annat trams som egentligen inte behövs. eller jo, kläder behövs alltid. men ja ni vet, mycket blir ändå onödigt. hur som haver så är ju grejjen att jag är fattig som en kyrkråtta ! bokstavligen alltså. de finns inte många slantar på mitt konto och de är ganska frustrerande. mammapenning är inte mycket att hurra över, de är på håret att man klarar sig. men tur att jag får bra med pengar i slutet på den här månaden iallafall när jag jobbat en hel del ! dock måste jag spara lite, men sen ska jag faktiskt internet shoppa nått riktigt kul ! får se vad de blir ;) 
 
och till nått helt annat så har jag ju blivit riktigt duktig på att uppdatera, eller vad säger ni ? undra hur många som läser min blogg egentligen. inte destofler skulle jag gissa. men om ni känner att ni vill så får ni gärna slänga in en kommentar, ni som läser :) kan vara kul och veta. nä de är nog sista inlägget idag. fördrev bara tiden medans jag fortfarande väntar på mamma. sega ? ja !

pyssel tokig !

jag har blivit galen i pyssel. just nu håller jag på att klippa och klistra ihop en tavla åt novalie, dock är den inte färdig ännu för man har inte riktigt tid alla gånger och hålla på. men sen ska ni få se en bild ! sen kliar de i fingrarna och göra om här hemma. vill ha vita möbler i hallen, just nu är dom i ek så ska nog fara på måndag och köpa lite färg. billigare än att köpa nytt. byrån är dock lite halvtrasig. får se om den går att fixa annars får jag köpa en ny, vit !
 
sen önskar jag att jag ägde en symaskin och dessutom kunde sy. hade velat sy ett par gardiner hit till novisens rum. men de kanske svärmor kan fixa :)  tänkte även pimpa hennes vita byrå med lite tyger. bilder kommer också p på de när jag får de gjort. tänkte även fixa de på måndag, måste förbi tygklippet och kika. annars får jag beställa nå fint :)
 
nu sover barnet, lite tidigare än vanligt. hon brukar oftast somna vid halv 8-8 tiden annars. men nu har hon tjorvat så förbaskat så hon var jätte trött. de blev ett bad och sen fick hon käk innan hon slocknade. så nu väntar jag bara in mamma och gänget som kommer hit och lördagsmyser med ensamma jag. kika lite film och äta gott ! perfa lördag :)

7e september

tidigt imorse åkte mange iväg igen. lika tråkigt varje gång, men han skulle nog komma hem senare igen och lämna lite kött. igår var vi som sagt och bowlade, han vann. tur var väl de för han är vääärldens sämsta förlorare utan att överdriva. han blir skit sur om han förlorar, jag däremot bryr mig inte så mycket. nå är de ävl kul och vinna men de är ju själva spelet som är kul. vinna är bara en bonus :) de var iallafall jätte kul och mysigt, de blir sällan att man har tid för varandra nu mera. på sin höjd kan man kika en film på kvällen. fast dom små sakerna är ju också bra ! men längesen vi gjorde något sånt här. så de var skönt :) sen for vi och hämtade pigan från mamma, och sen hem. kikade lite fångarna på fortet och gick i säng ganska tidigt när magnus skulle kliva upp. 
 
inatt har jag fått sova bra. hon somnade  före 8 nångång, vaknade vid 11 och åt sen sov hon till 4 och därefter till halv 7. så jag är faktiskt inte trött alls. håller på att tvätta kläder medans hon vilar och sen ska vi iväg på äventyr med mamma och dom. dom har ju lovat strålande sol idag så lika att passa på innan den riktiga kylan kommer !
 
 

ny tillfällig header

ny header ! snygg va ? haha jag är så duktig på de där ;) nämen jag var lite less på den innan så de där får duga tills vidare. får hitta någon som är lite mer kunnig och har tid att fixa en med bild osv. sånt kan inte jag ! paint är ju inte de bästa programmet om man säger så :) haft cecilia och lilla felicia på besök, hon köpte novalies gamla gåstol och sen surrade vi en stund innan dom for, nu sover pigan och mange for iväg en sväng. när hon vaknat ska vi iväg och köpa en blöjhink, och kanske nått annat kul åt henne, kanske käka nått och sen bowling. 
 
tänkte att jag ska försöka ta mig ut nån dag och fota lite. älskar hösten, mörka kvällar och vackra färger ! de är nog bästa årstiden tror jag. man kan få så vackra bilder, och helst med en systemkamera ! synd att den inte används lika flitigt som hade jag velat, men nu hinns de knappt ;( nä nu avrundar jag !

sjuk !

blivit sjuk .. igen ! inte alls längesen jag var jätte snorig, slemmig och hade ont i halsen. nu hostar jag som en tok, snorar och känner att febern börjar komma. ska ta en alvedon i förebyggande. de kliar som tusan i halsen och jag får hostattacker hela tiden. nä, något less. tur man inte är man, då hade de varit katastrof ;) 
 
förövrigt har jag en dam här hemma som av någon anledning tjorvar på dagarna när hon ska sova, men nu har hon somnat för 45 minuter sen och sover ännu. så jag passar på att slappa framför tidningen vi föräldrar och datorn samtidigt. idag tänkte jag och mange fara och bowla, de har vi inte gjort en enda gång på över 3 år. varför ? de är ju skit kul ! så mommo ska vara med novalie så vi får lite egen tid :) 
 
for på ica imorse och köpte ny gräddat bröd. gott som tusan ! vi köper aldrig de annars, och varför vet jag inte. så vi hade en mys frulle alla 3 imorse. hade inte destomer att säga, ska gå och ta en tablett och hoppas febern håller sig borta. 

till alla ensamstående mammor ..

de här inlägget tillägnar jag åt alla ensamstånde mammor (och pappor) ni gör ett himla bra jobb ! idag är de 4e dagen jag är ensam med Novalie och jag vågar erkänna att de är ganska så tungt att vara med henne dygnet runt, dag som natt utan avlastning. men samtidigt är de riktigt mysigt, vi busar, sover, leker och bara är ! men ja, jag uppskattar verkligen när magnus är hemma och kan vara med henne, bara för en stund så jag får ta en låång dusch tillexempel. vilket är omöjligt nu när jag är själv med henne. jag har ju dock min älskade mamma som jag vet ställer upp om jag skulle behöva. men de har faktiskt gått bra att vara ensam annars. och de gäller ju inte för en hel livstid utan bara ett par dagar åt gången nu under älgjakten. 
 
ni som är ensamstående på heltid gör ett kanon jobb ! man ska inte sticka under stolen med att de faktiskt är "jobbigt" att vara mamma. sömnlösa nätter, en unge som är grinig på dagarna osv. ja de är ganska tungt ibland. men de där jobbiga glömmer man fort när man får ett leende, eller har en glad bebis bredvid sig. de är underbart !
 
inatt har jag sovit mycket bättre än förra natten, då tjorvade Novalie iprincip hela natten. dock har jag så jäkla svårt att somna på kvällarna av nån anledning ? aldrig hänt förut. spelar ingen roll om jag går och sover 9 eller 12, när jag är trött eller pigg. tar alltid jätte länge innan jag somnar. igår vred jag och vände på mig i 2 timmar innan jag slocknade. skit jobbigt ! 
 
nog om de. nu sover iallafall novalie och jag ska dona på lite innan en fika på stan med emma !

heehe

 

vad gjorde jag innan du kom ? ♥

 
 
12 mars 2013 klockan 09.35 förändrades mitt liv totalt, du vände upp och ner på hela min värld på ett bra sätt ! aldrig har jag mått så bra som nu, du förgyller mina dagar med kärlek och glädje och jag vore ingenting om inte du fanns. jag kommer alltid att älska dig, och jag kommer alltid att stå vid din sida.
 
en dag kommer du i trots åldern och komma skrika "dumma mamma" sen kommer tonåren och du kommer tycka jag är orättvis, dum, ja du kommer tillomed hata mig ibland. men jag kommer aldrig lämna dig. jag gör allt för dig och du är de dyrbaraste jag har. min älskade skrutta ! ♥

älgjakt ... igen

imorgon kickar älgjakten igång, så de innebär att jag och novalie är ensamma hemma medans pappan är och jagar. de är faktiskt mysigt, men som vi saknar honom. jag ogillar den där jakten skarpt, de innebär att jag typ knappt får umgås med min andra halva på 4 veckor ! tur att han kommer hem lite då och då iallafall :) 
 
idag har vi inte gjort destomer, for nu på kvällen på ica och köpte lite chilinötter, en loka och en tidning. myskväll all by myself ! sen for vi vidare till mamma och satt där en liten stund innan jag åkte hem och la pigan i säng. nu sover hon och jag kikar "kampen om mitt bortförda barn" en mamma som kidnappat sin son bort från pappan, fast pappan hade ensam vårdnad. så han anlitade några som skulle hjälpa han att få tillbaka sonen. och de fick han ! hur kan man göra så som mamma ? de är ju inte pappan hon straffar, utan pojken. ett barn behöver båda sina föräldrar men vissa tänker inte så långt. slutet gott, allting gott iallafall :) tur han fick tillbaka sina lilla pojke.
 
nu ska jag käka lite nötter och kolla en film. sen sova !
RSS 2.0