några bilder

godmorgon ! idag har vi vaknat vid halv 8 tiden, magnus har börjat jobba och de är såå tomt utan honom här hemma. våran kille ♥ iallafall så myste vi en stund innan vi gick och duschade. eller Novalie plaskade i baljan och jag satt bredvid i duschen. skulle kunna dö för ett badkar ! har ätit frulle medans pigan låg i babysittern och spanade. sen har hon ätit och nu däckade hon. ska också passa på att vila en liten stund för sen tänkte vi ta oss ut en sväng. 
 
igår fyllde tjejen 2 veckor. dessa 2 veckor har gått så himla fort, och om 2 veckor till så är hon redan 1 månad. nä stoppa tiden tycker jag. i måndag var vi även på bvc och nu väger hon 4090 och är 52 lång. stora damen ♥ 
avrundar här och vilar en stund. bjuder på några bilder, ska även försöka skriva förlossningsberättelsen snart :)
 
 
resten av bilderna får ni senare. tar sån tid att ladda upp :)

bajsunge ♥

imorse tänkte jag att vi skulle mysa innan de var dags för ett bad för damen. så jag tog av hennes blöja och lindade runt henne i en handduk sen la vi oss i sängen.jag vet att oftast brukar hon pissa när hon får vara utan blöja en stund så hon fick ligga i handduken. la henne på mina ben och hade handduken under rumpan, istället för kiss kom de något annat och de var inte lite. så då vare bums i badet med tösen, så nu är hon ren och fin och har på sig en jätte fin klänning hon fick av mommo igår. så nu tvättar jag alla sängkläder och Novalie sover med pappa sin i soffan. de ser jätte mysigt ut och jag önskar att jag rymdes där bredvid dom. då hade jag också sovit en stund. men får vila en stund senare :) 
 
nu tänkte vika in lite kläder och sånt innan tjejen vaknar och ska ha käk ! sen får jag se vad vi hittar på. 

23 mars

tiden räcker inte till att sitta vid datorn, så uppdatering är värdelös. men de förstår ni väl säkert, har ju egentligen tid när hon sover men då gör man annat som städar och donar på här hemma eller så sover man själv. så jag sitter sällan vid datorn, kollar bara facebook via telefonen. vi mår iallafall bra här hemma. har världens finaste lillpiga att ta hand om och de är de bästa som hänt mig. älskade unge ♥ så himla mysigt :) 
 
idag är de lördag och min plan var att gå på stan, men de verkar inte bli. vi får se om jag hinner en sväng kanske. men de är tveksamt. Novalie har sussat på hela morgonen, och nu har hon just ätit. bossen här i huset, hon bestämmer allt så de är inte bara att fara och flänga :) vi får se hur de blir. om inte annat ska jag ta en promenad med vagnen iallafall :) nä nu ska är de matdags. .puss !

Novalie ♥

för er som har missat den stora nyheten så blev jag mamma till en flicka den 12 mars 09.35 på morgonen. hon kom i raketfart, hann inte riktigt med. ska skriva hela förlossnings berättelsen här någon dag när jag har tid och ork :) hon vägde iallafall 4080 gram och var 50 cm lång. jag hade inte kunnat vara gladare. hon är världens finaste lilla tjej :) har fotat massor med kameran men inte stoppat in dom på datorn ännu, tänkte göra de ikväll. så ni ska få se lite bilder. de känns fortfarande lite overkligt att hon är våran och är här för att stanna. min lilla plutt, kan inte sluta titta på henne. vi hade redan bestämt tidigare att de mest troligt blir en novalie om de är tjej, så de är hennes namn. Novalie Olausson ! dock är inte andra namnet bestämt ännu, men de kommer. vi ska bara klura lite till ;b
 
 
nu vet ni läget iallafall. lovar att de blir mer uppdaterat snart, ska bara landa lite först och mysa med min fina familj. nu ska tösen få ny blöja och kläder på sig, sen drar vi ut en sväng :)

blablabla

ni får leva med att jag inte orkar uppdatera bloggen  så ofta, sitter ganska sällan vid datorn. blir oftast att jag kollar facebook och de via telefon och att skriva ett blogg inlägg via telefon ids jag inte ens. tar så länge och blogg appen vill ibland inte funka så då blir de mindre uppdatering. jag har heller inget att skriva om, jag går bara
här hemma och väntar på våran bebis. men än har inget hänt, 5 dagar kvar nu. känns helt sjukt. snart är du här :) 
 
 
ihelg har vi hälsat på folk och bara myst på, i fredags fyllde svärmor år så vi for dit med lite blommor och lotter, sen bjöd hon oss på sviin god mat. kalvkött, klyftpotti, sås och sallad. de satt himla fint ! i lördags for vi förbi nuolajärvi vars mamma och dom grillade, satt där en stund och surrade innan vi for och hälsade på therese och eliaz. ja, de är väl de vi har gjort. strosat omkring lite överallt ! 
 
inatt åkte mange på magsjuka. känns inte alls kul när de är så nära förlossningen. är livrädd att de ska sätta igång nu när han är sjuk, då kan han ju inte vara med. och vem vill missa när sitt barn föds ? nä de känns inte bra. hoppas de går över fort, har iaf varit och inhandlat cola och lite sånt till min sjukling. sen har jag spritat och storstädat hela toan och städat resten av lägenheten lite smått också. spritar mina händer hela tiden och ligger i soffan för att inte vara så nära honom. jag hoppas att jag klarar mig undan, blir inge kramande för våran del iallafall. magsjuka + förlossningen är ingen bra kombo, man lär ju knappt orka sig igenom de. krafterna tar slut så fort när man spyr och har sig. nä uusch. nu ska jag kolla andra avenyn och sen får jag se vad dagen erbjuder. vila en stund iallafall, varit vaken sen halv 4 inatt. 

en till tjej ..

nu är jag sist på tur att få bebis från ica gänget. alla har fått flickor, och den senaste kom imorse. jag får nog också en tjej, jag är ju som sagt helt säker ! men de återstår att se :) ska till barnmorskan nu klockan 10, för sista besöket mest troligt. och förhoppningsvis ! om inte mitt lilla barn tänkt gå över tiden. vem vet .. verkar vara en lurig liten skitunge :) efter de så pratade mamma om att de är nå aktiviteter på sporthallen för barn så jag kanske hänger med dit med mamma och lillebror i brist på sysselsättning. vi får väl se. nu ska jag strax börja fara :)

10 days

ida - jag ska söka fram ett usb så slänger jag bilderna på den och kommer förbi er nåndag här :) 
 

 10 dagar kvar nu, snart 1 siffrigt. jag bara väntar på att något ska hända. men än så länge vill den lilla inte ut tyvärr  . har vaknat vid 8 imorse, bara tagit de lugnt och sen kom mamma och plockade upp mig vid 11 så for vi till badhuset och kollade när lillebror badade en stund. for vidare på dollar och kollade lite innan vi for på coop och handlade, och nu är jag hemma. har dammsugit och snart slutar magnus så ska börja med maten strax. kycklig och ris med currysås, mumma ! sen en vila på maten, för jag är galet trött. och senare ikväll skulle mamma o dom kika förbi på besök. nu ska jag strax ställa mig i köket och kocka. hejdå så länge !

fina sol !

imorse vaknade jag före fan själv, kvart över 7. men låg i sängen fram till 9. försökte somna om och lyckades sådär, sov till och från fram till jag klev upp. är alltså svin trött nu men jag tänkte försöka vänta en stund med att vila. vid halv 11 for jag och fikade med therese och eliaz, sprang igenom affärerna där och sen for jag på jysk och inhandlade nya gardiner. så nu ska jag dammtorka och sen hänga upp dom. 
 
älskar vårvädret. nu fattas bara en bebis och barnvagn så man kan ta sig ut på promenader ! önskar att jag kunde röra på mig mer utan att dö av smärta, då hade jag tagit en lång prommis nu. jäkla bajsunge ♥ , kom ut ! 
nu ska jag iallafall göra nytta innan jag blir allt för lat. 

dop bilder :)

dop bilder :)

2a mars

igår var jag med sanna lite under dagen, sen for jag hem och vilade och när jag vaknade drog jag och magnus på alla tiders och åt middag. rostbiff med potatis, en svin god sås och sallad. åh vad gott de var ! sen körde han mig till sanna igen och då satt vi där och surrade ett tag innan jag for till kullen och hälsade på mamma. lånade kläder till idag när vi ska på dop klockan 2, så mysigt ! älskar dop. ska fota massor :) sen åkte vi hem , kollade lite film och sen somnade vi tidigt. mysig fredag ! 
 
just nu sitter jag med färg i håret, utväxten var gräslig. så då är de också gjort till bebis kommer :) ett tag framöver iallafall. nu ska jag snart skölja ur färgen och sen bara fixa och dona här. puss !

äntligen mars !

de känns lite konstigt att vi nu är inne i mars, månaden som kommer att förändra våra liv föralltid. när den här månaden är slut så har vi helt garanterat en bebis här hemma. då är vi föräldrar, mamma och pappa. helt crazy !
de känns bra. snart slipper jag all smärta, fast den värsta smärtan är ju kvar. tog alvedon igår kväll innan jag gick och la mig, de hjälpte ingenting. verkligen ingenting. tänkte att de kanske skulle lindra lite, för jag har så himla ont. men har ändå lycktas sova någorlunda bra, så länge jag ligger still går de ju bra men direkt jag ska vända på mig så är de obeskrivligt. men jag har ju överlevt hittills så jag klarar mig nog några dagar till. idag är de 15 dagar till beräknat. inte länge nu .. vi väntar & väntar ♥
 
här är magen igår. v 37 + 4
 
RSS 2.0