De vackraste jag vet ♥

lite bilder som min fina vän cecilia har fotat. nu ska de beställas förstoringar !!
 
 

våran julia novalie ♥

kvällspromenad :)

som sagt har jag ju börjat mitt nya liv ;) så nu ikväll har jag tagit en powerwalk med vagnen i 30 minuter. ni får ju ha överseende med att jag är sjukt otränad, så jag orkar inte hur mycket som helst. men de är ju en början iallafall. fick ångest efter min mjukglass idag, som för övrigt inte var lika god som jag hade hoppats på. så de kändes skönt att jag tog mig ut idag. var riktigt skönt att promenera med nrj i öronen. har precis kollat klart sofias änglar och gråtit massa tårar. deras son dog i leukemi och sen fick dom en flicka som har hjärtfel. vissa har verkligen inte turen på sin sida, tur att de finns så fina människor i vårat avlånga land. dom förtjänade verkligen hjälpen dom fick ! 
Novalie ligger och sover och magnus är hos pär, jag tänkte kika fuskbyggarna nu och sen sova. godnatt !

vill ha glass !

gäääsp. borde passat på att vila när pigan sov, hon har sussat på här i flera timmar men istället har jag plockat lite och sen fastnade jag även framför en film. och vips så blev klockan 2, hon vaknade och magnus kom hem. är bauta sugen på mjukglass så funderar på att fara iväg, och köpa en. ta med vagnen och kanske gå en snabbis på stan. måste ändå förbi apoteket :) sen hem och laga lite käk. moster har även varit förbi med kläder åt novalie, himla fina brallor och en klänning. tack ♥ 
 
nu ska jag klä på oss här och sen fara. ut i fin vädret !

förlossnings berättelse

lovade ju att dela med mig av min förlossningsberättelse så här kommer den :)
 
dagen innan (11 mars) fick magnus magsjuka, jag passade upp han hela dagen samtidigt som jag städade lite och donade på. på kvällen blev även jag "sjuk", spydde 2 gånger och sov i flea timmar. klev bara upp på tossi några gånger. 20 över 2 natten mot tisdag vaknade jag, klev ur sängen och kände att de rann mellan benen. visste direkt att de var vattnet. gick på toa och ringde även förlossningen som sa att jag skulle avvakta till på morgonen och komma in om vattnet fortsatte rinna. dom ville få de till att de var kiss eller flytningar men nå visste jag väl skillnaden .. när jag la på kom första värken, och förbannat vad ont de tog !! klockade värkarna och dom kom var 3e  minut diekt. satt upp i sängen och gungade och försökte få smärtan att avta men inget hjälpte. gick till soffan och försökte somna sittandes för sitta var de som gjorde minst ont. duschade även 2 gånger med varmt vatten men de hjälpte inte. klockan 6 ringde jag och sa att jag har täta värkar och vill komma in. ringde mamma som ville vara med och vi möttes utanför förlossningen. jag sa till magnus att åka hem o vila och att jag ringer om de sätter igång, stackarn som var sjuk .. 
 
fick komma in i ett rum vars dom gjorde en kurva och kollade så att Novalie's hjärta slog som de skulle. var tvungen att ligga ner i en halvtimme, och tro mig, de var den längsta halvtimmen jag varit med om. de var ju de som gjorde ondast, att ligga ner. avbröt kurvan flera gånger för att gå på toa (trodde jag ville pissa) till slut fick dom kurvan men enligt dom var de inga värkar som syntes. jag blev jävligt irriterad för jag hade så jäkla ont och de var ju värkar !! hon bad mig promenera runt i korridoren i 1 timme för att se om de "sätter igång". kände mig ännu mer irriterad för att jag inte fick nått mot smärtan. efter 1 timme kände jag att jag inte klarar mer, jag måste få nått. så jag gick till barnmorskan och hon sa att jag skulle vänta 20 minuter till för maskinen som gjode kurvan var upptagen. (skulle göa en ny kurva) fortsatte gå och efter 5-10 minuter sprang jag på toa och börade krysta. sen forsade vattnet. knallade tillbaka dit och krystade efter vägen. 09.09 skrev jag sms till magnus att de var bråttom. han hade ju kameran och allt i bilen !! fick komma in på ett rum, ta av mig alla kläder och var redan öppen 10 centimeter. ingen lustgas, ingenting. 09.35 kikade min lilla tjej ut. de gick himla fort, de gjorde ont men inte lika ont som jag trodde de skulle göra. barnmorskan såg chockad ut att de gick så fort för att vara förstföderska. så hon sa att nästa gång får jag inte vänta så länge .. nähä ? men de var ju ni som sa att "Inga värkar syns" och att de var "kanske kiss eller flytningar" när jag var hemma. kände mig ganska besviken för att dom inte tog mig på allvar. men nu har jag min prinsessa här hemma iallafall ♥ i love u !!

plocka upp !!

störande med folk som inte kan plocka upp skiten efter sina hundar. jag brukar inte bry mig, men när varenda gångstig är full med skit så blir jag fan irriterad för man kan inte ta en promenad normalt utan att sicksacka hela tiden, och de går inte att missa att köra med barnvagnen i högarna för dom är ju överallt. okej om hundarna skiter lite på sidan om, vars man inte går. då bryr jag mig inte. men mitt i vägen. jävla lata hundägare !
ja, har iallafall varit ute på en promenad, gick förbi kometen och la in en annons på pigan och sen tog vi en sväng runt här i malmberget, innan de dansade jag zumba för fullt här i tvrummet medans novalie sov :) nu tar jag de bara lugnt, känner mig jätte trött. låg och vilade 20 minuter nyss tills hon vaknade och rörde på sig för fullt. lät lite och sen somnade hon om men då hann jag bli pigg så jag klev upp och har nu städat lite. ska bara känna lugnet tills hon vaknar igen och sen kommer min man hem, då tänkte jag ta en välbehövlig dusch :) 

Växer så de knakar :)

Fick en fråga hur stor Novalie är nu och idag blir hon hela 6 veckor. Var på BVC igår och damen väger 5150 och är 55 lång :) tiden bara rusar fram.  Hon har kommit in i en period när hon inte riktigt vill sova, och då blir hon övertrött och grinig. läste att de är en tillväxtperiod som sker nu vid 5-6 veckors ålder. Tur hon sover på nätterna iallafall :) 
 
idag när Magnus slutar tänkte vi fara och kolla golv och lister till tvrummet. Listerna har vi tagit bort för längesen när vi tapetserade men inte blivit av att köpa nya, vi kastade iväg dom gamla så nu är de dags att fixa sånt där innan Novalie blir för stor och hinner börja krypa. S vi tänkte mest troligt byta golv i samma veva, så jäkla gammalt och slitet. går inte ens att skura där inne.. Nåväl, nu upp och äta frulle sen är de en tvätta-kläder dag idag

mitt nya liv

helgen är slut och de är måndag igen, idag är de dags för bvc igen. 2 veckor sen vi varit där så de ska bli så kul att få se vad hon väger och hur lång hon har blivit. men man märker skillnad. hon är mycket tyngre och storlek 56 är alldeles snart för smått. vi ska dit först klockan 4 så jag funderar vad jag ska roa mig med tills dess. tar nog en promenad om en stund i fin vädret, har en övertrött dam här hemma som inte har ro att sova. så i vagnen borde hon slocka som alltid. har även börjat mitt nya liv idag, dansade zumba imorse 20 minuter och sen en promenad på en stund. slut på onyttigheter också, måste ju komma lite i form till sommaren. men jag får väl skylla på att jag fött barn för bara 6 veckor sen ;) nä nu ska jag klä på den suriga lilla damen sen gå !

www.barntavlor.se

åh klickade in på en hemsida och hittade så himla fina tavlor som jag hade velat ha i pigans rum, är så sugen att börja inreda lite. allt är så vitt och tråkigt :) men samtidigt borde man kanske vänta till efter dopet. man kan ju få en massa saker då. men den här tavlan vill jag så gärna ha. så jag måste nog nästan beställa den genast. galet vad fin :) från de ena till de tredje så har jag varit med cecilia på stan idag, köpte en kofta och en sommarmössa åt damen sen fikade vi på cafe oscar. åkte sen hem, städade på lite och sen gick jag och vilade med novalie. nu har magnus kommit hem och de låter som att de lutar mot thai mat till middag. är ett tag sen vi åt där, så de ska bli gott :) sen ska jag iväg och hälsa på mamma och sno med hennes zumba hit hem, här ska de tränas !

Skönt med förändring :)

Ringde just till min frissa och beställde en tid för färgning. Är så less på min hårfärg så kände att de är dags för lite nytt nu såhär innan sommaren :) blir dock bara färgning. Får se vad jag hittar på, är dock inte förrän 20 maj. Enda kvällstiden som fanns, så då får Mommo eller pappa magnus vara med pigan :) är så sugen att beställa kläder också. Men jag känner mig lite fattig just nu så de får kanske vänta en stund. Sen får jag shoppa lite sommarkläder :) 
 
min lilla tjej har sovit bra inatt, imorse var hon lite grinig och sen har hon sovit hela dagen medans först Emma var på besök och sen kom Therese med familj :) har städat lite och nu slappar jag också i soffan och väntar på att mange ska komma hem. Sen ska vi till pappa och äta. mums med korvsoppa !! 

Jaa !

En stooor sten lättade från axlarna nu när jag fick veta att jag klarade matte kursen ! De känns helt otroligt bra för de är matte som jag haft ig i och de är de som hindrat mig från LKAB och aitik. Så nu har jag grundämnena och de känns himla bra :) slipper även plugga och kan istället njuta av mamma ledigheten och njuta med min dotter i lugn och ro. 
 
Ska fira med att beställa lite kläder ;) 

underbara , älskade du !! ♥

sådär galet kär att man inte vet vad man ska ta sig till. älskar så de gör ont. en känsla jag aldrig varit med om förut, inte på samma sätt som nu. att man kan älska någon så mycket som jag älskar honom. vars har du varit hela mitt liv ? du är killen jag vill leva resten av mitt liv med, oavsett vad. för jag älskar dig, miljoner varv runt jorden. tänk att vi nu är mamma och pappa, till en vacker liten prinsessa. en prinsessa som är våran dotter, den finaste som finns. jag kunde inte önska mig en bättre pappa till henne. du är otrolig, bäst helt enkelt. jag valde rätt, vi är rätt. de känns helt otroligt bra. man lever bara en gång, och jag vill leva mitt liv med dig. jag vill bara säga, att du är de bästa, mest underbara som finns ♥
 

lite uppdatering

 
idag är de måndag. snart 1 vecka sen jag skrev sist, men de har faktiskt inte hunnit hända så mycket i mitt liv på den tiden :) mamma fyllde 50 år i torsdags, så de är väl de vi har roat oss med. hängt hos dom och annars bara tagit de lugnt och myst på med våran prinsessa. underbart :) i lördags for jag och magnus iväg och käkade ute, Novalie stannade hos mommo och sov. de var faktiskt skönt att få äta i lugn och ro, men hon brukar ju oftast sova ändå. men de kändes skönt att bara vara vi 2. 
 
dom senaste 2 nätterna har prinsessan bara vaknat 2-3 gånger, peppar peppar. de vänder väl nångång men nu njuter jag. dock så är man ändå trött fast man fått sova ut. är nästan piggare när hon vaknade oftare. konstigt de där ! iallafall så sover hon nu, och jag väntar på min man så ska vi göra våfflor. nomnoom, smaskens :) 
 
 
 
 

tillägnat åt micke !

Mamma, visa den här till micke ! 
 
 
 

svar

svar ; när jag skrev att luleå körde över dom så menade jag bara att de var för att dom vann. sen kanske färjestad var starkare men skit samma. huvudsaken var ju att luleå vann :)

8 april

therese, ska försöka komma förbi i veckan. puss ♥
 
 
idag är de måndag igen, novisen sover och jag har suttit här och fördrivit tiden. hade egentligen behövt göra lite nytta här i hemmet meeen de får vänta. kan ju inte jämt städa och hålla på, skönt att bara ligga med laptopen i famnen och lyssna musik. idag är de dags för bvc igen, och de är lika spännande varje gång. vi ska iallafall dit halv 5, innan de tänkte jag kocka ihop lite tacos. mumma !! tänkte ta en promenad tidigare idag men de blev aldrig, pigan har sovit till och från sen halv 11 så de kändes lite elakt att börja tjorva på henne kläder när hon ser ut att sova så skönt. har själv passat på att vila också. de behövs för imorse var jag dödstrött när jag klev ur sängen klockan 7. men de hade ju kunnat vara värre, men trött var jag. 
 
helgen har i vanlig ordning gått alldeles för fort, har käkat middag hos mamma i lördags och sen har faktiskt mesta delen av helgen spenderats där. kollade även när luleå körde över frölunda i lördags. och nu är de snart dgas för final !! jag älskar hockey, är en riktigt hockey nörd. synd bara att hockeyn visas på kanaler man inte har hemma. så jag missar alldeles för många matcher. tacka för facebook :) nä nu ska jag slänga på ett ansikte medans hon fortfarande sover. sen kommer våran kille hem ! puss

tatuering :)

bestämt redan innan pigan kom att jag ska ha namnet och datumet tatuerat på armen. så har kikat runt på lite olika stilar och sånt tills jag hittade vad jag ville ha. skrev åt perra vad jag ville ha i måndags och nu skrev han idag vid 3 tiden att jag ska komma klockan 5. snabba ryck :) sagt och gjort knallade jag dit och nu är mitt lilla flickebarn förevigad på mammas arm ♥ blev jätte nöjd. har nyss kommit därifrån så ni ska få se en bild lite senare när salvan försvunnit. himla fin ! tur att de gick fort, lite panik att lämna novisen med magnus, inte för att han inte kan ta hand om henne men ifall hon skulle börja gapa efter mat. men hon sover som en stock. sen ska vi nog åka och fika hos mamma och även handla lite :) kanske vi svänger förbi cecilia och mackan också. 
 
avrundar här !

stumpan

stora tjejen ♥

igår var jag på bvc med damen. hon väger hela 4535 och är 53 lång. hur tusan gick de till ? på en vecka har hon ökat från 4090. är svälter inte iallafall :) efter bvc åkte vi hem och lagade mat sen har vi bara varit, Novalie har tjorvat hela kvällen igår och var inte alls nöjd. gjorde ont i mamma hjärtat när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. dumma mage ! har iallafall köpt magdroppar till henne och barnmorskan på bvc visade kolik massage. så nu kanske de går över lite. har iallafall en nöjd dam nu, hon ligger bredvid mig och surrar för fullt. och spanar för fullt, nyfiken som hon är :) nä nu ska jag fixa mig lite medans hon är glad, sen får hon lite käk innan vi far och ränner :)
 

några mobil bilder på dockan ♥

3 veckor !

idag blir min lilla tjej 3 veckor, kan inte fatta att för 3 veckor sen låg hon i min mage, eller ja vid den här tiden hade hon kommit ut men ni fattar ;p de känns hel skumt ! och tiden går så himla fort. snart är hon en månad. nä nu får tiden sakta av .. hur som helst så har jag varit och öppnat ett sparkonto åt damen idag, några slantar i månaden är u jätte bra, då har hon lite penki sen när hon fyller 18 och ska ta körkort och ha en bil. efter banken for vi och tog en fika med sandra, sen for vi vidare till henne och sen åkte vi hem. har precis lagat mat och ätit här och nu ska jag bara slöa framför tvn, får se om jag orkar fara och handla sen eller om vi skjuter upp de tills imorgon. vi får se, Novalie ska få sig ett bad ikväll innan läggdags iallafall. då kanske hon sover gott :) 

O då var påsken över ..

De var den påsken de :) haft en mysig helg med god mat och bra sällskap ! I lördags åt vi middag hos mamma och spenderade hela dagen där. Igår for vi över dagen till skröven och bara var, riktigt skönt :) och idag har vi varit i byn och hälsat på pappa. De är vad vi har gjort kort o gott :) en lugn och skön helg. Var även första gången på bolaget i lördags, tänkte att de var dags efter 4 'månader som 20 åring. Som man har tjatat och längtat efter att slippa be folk köpa ut. Nu äntligen får man gå själv, även fast de inte lär behövas allt för ofta nu mera när jag har en liten :)på tal om lillan så sussar hon gott här bredvid mig, en riktig sömntuta är hon. Så när vi kom hem passade jag på att städa när hon sov. Skönt att ha bortgjort de :) nu ska jag äta innan damen vaknar.
RSS 2.0