:)

Emelie ; men gud vad mysigt men samtidigt vad läskigt det måste kännas ? :D 
Puss söta du <3
 
 
svar ; ja de är helt galet mysigt ! och i början var de lite läskigt men nu när man känner varje dag så har man vant sig. de är nått alla borde få uppleva :) puss <3

oteknisk !

ja, detta videoklipp som jag bråkat med ville ju inte funka. men nu funkar de ! efter lite om och men. hade glömt att klicka i att klippet skulle var offentligt, så de var privat och bara jag kunde se den. men nu funkar de så varsågod :)
 
 
  

newheaven

 
guuudars vad de kliar i fingrarna efter att få klicka hem lite bebis kläder. de är ju så himla roligt, synd att dom ska växa ur allt så fort så de är ju inte värt att köpa allt för mycket i små storlekar. och jag ska inte köpa något mer innan lill*n är ute och jag får se om de blir en prins eller prinsessa. för efter de, då jäklar ska de shoppas. känns ju skit trist att ha vita och svarta kläder, är de en tös vill man ju ha lite rosa och söta kläder, och om de är pojke vill man ju ha fräna killkläder. har hittat en sida som jag ska beställa ifrån sen. riktigt söta kläder :) här får ni se några plagg jag vill ha.
 
 
 
tycker att märket "bäbis" har så mycket fint. dom har allt möjligt, hittade jätte söta snuttefiltar och fina sängkläder. så direkt vi har vårat lillhjärta här så ska jag göra en beställning. newheaven.se heter förresten sidan !

gårdagen och dagens

igår fyllde världens bästa kusin år, 21 år ! så jag for dit och tryckte lite smörgåstårta och fick samtidigt sitta och prata lite med moster,henrik, tim och dennis. riktigt trevligt, blev där ganska länge faktiskt, 3 timmar. vi har alltid så mycket att surra om när vi väl umgås och träffas. synd att de blir lite väl sällan även fast vi bor så pass nära, ändring på de tycker jag. är ändå glad att jag har så pass bra kontakt med tim, han vet att jag alltid ställer upp och finns där och jag vet de om honom. faktiskt typ den enda kusinen jag umgås och pratar med. synd men sant. 
 
från de ena till de tredje så är min mamma i piteå just nu och ska opereras, tur att de inte är någon större och allvarlig operation, hon ska "bara" operera handleden. stackarn har fått lida över 1 år med sin handled, så nu ska den väl förhoppningsvis bli bra. så idag ska jag vara barnvakt, snorki börjar dock bli så pass stor så han behöver inte egentligen någon "vakt" men storasyster måste ju se till att han får mat i magen iallafall. och sen klockan 6 ska jag och magnus på föräldragruppen. så de är vad jag ska göra idag. har precis dammsugit så nu ska jag fara och rasta hundarna. puss !

vi provar igen !

märker att ni inte kan se filmen ? men jag kan ju se den, fattar mig inte på sånt här skit. haaha. så jag testar igen, kommentera om de blir samma fel så jag vet :)
 
kopiera länken och kolla om ni inte kan se filmen här
http://www.youtube.com/watch?v=vDjCnB8bq7s
 
 
 
 

en film

filmade när lillbebban håller på i magen, synd att de är ganska dålig kvalité och filmen är orättvis. syns såklart mycket bättre i verkligheten. från cirka 0:20 ser man hur magen bara far och smäller till. har försökt länge få en någorlunda bra film så varsågod. och alla fina bristningar bjuder jag på ! puss 

magen v34 :)

sant

här har ni mamma & pappa ! puss 
 
 

vila i frid !

får så ont i hjärtat när man hör folk som väljer den "lätta" vägen och tar sitt liv. ännu har en ung tjej valt de, en tjej som är lika gammal som mig och hade hela livet framför sig. varför ? jag kände inte dig, men jag kände din pojkvän och de gör så ont att tänka på hur han mår just nu. vila i frid therese, tänker på alla nära ♥
 

har precis vaknat, magnus kom hem och hade glömt sin börs så då vaknade jag också, sen frågade han om jag skulle någonstans med 240in och jag sa att jag inte visste men ändå gick han ner och sopade fram hela bilen så jag skulle slippa om jag ska iväg. världens bästa ♥♥ .
ska sätta högtalarna på max och veckostäda. skönt ! ska strax börja, lite frulle i magen först. 

haaha

34 ♥

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

 

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

28 januari

då har vi trillat in i vecka 34. 6 veckor to go ! helgen har gått alldeles för fort och de känns trist när mange måste fara och jobba igen, åh tråk ! ihelg har vi inte gjort destomer. jag jobbade några timmar i lördags och sen har vi bara farit runt lite överallt och hälsat på folk. i veckan ska jag försöka sysselsätta mig med nått, kommer bli gråhårig om jag inte får jobba. om de behövs ska jag försöka kanske jobba nåndag iallafall, men jag har så jäkla ont och de är ju inte bra att gå emot sin kropp när den säger ifrån. så alla säger att jag ska försöka vara hemma och vila, men finns de något tråkigare än att gå hemma ?? nä jag får försöka hitta på nått att göra. 
 
vädret idag var ju mindre roligt, tänkte försöka ta mig ut kanske en sväng iallafall men de är både kallt och vräker ner snö. så jag får se hur de blir, om de kanske slutar snöa så far jag nog ut en sväng..

50 dagar !

idag är de exakt 50 dagar kvar. barnmorskan tyckte att jag var rolig som räknade dagarna, hon hade knappt hört någon annan som gjorde de. men jag gör de, har en nedräknare på telefonen också som visar på skärmen every day ! haha vad galen man är. sen måste jag ju försöka tänka att den faktiskt kan komma 2 veckor senare också.
men de känns ju trist att räkna så, så jag följer datumet sen får vi ju se :) 
 
har vaknat för en stund sen, fortfarande himla trött men man kan ju inte sova bort hela dagarna. har ätit frukost och tänkte inte göra destomer just nu. sen när magnus kommer hem ska jag nog tvinga med honom på stan en sväng, hade behövt kika lite grejjor och lönen har ju kommit nu :) så de känns bra ! varit en hemskt fattig månad .. 
 
 

besöket hos mvc :)

provet gick bra, och besöket hos barnmorskan också. dock så har busungen vänt på sig igen. sist hade den lagt sig neråt och har legat där sen dess, men för någon dag sen kände jag att de höll på som tusan i magen och idag så sa barnmorskan att den inte längre ligger med huvudet neråt, utan har vänt på sig så huvudet är uppåt istället. dock gör de inte så mycket just nu, bara den har lagt sig neråt igen om 2 veckor. ska dit igen i v35, 7e februari och då ska den ha lagt sig neråt annars får dom försöka knuffa på den ;p jobbigt förresten att kalla bebban för "den". 
 hjärtat slog 140 slag/minuten och magen hade vuxit, såklart :) den följer kurvan bra så inget att oroa sig för. mitt blodsocker var bra och samma blodtrycket. så allt såg bra ut :) skönt de iallafall !
 
sammanlagt hittills har jag gått upp 7 kilo. så gissar på max 10 innan graviditeten är över. dom kilona går man ju fort ner, - 10 till hade inte skadat. är sjukt taggad att börja träna sen. eller iallafall långa promenader till och börja med varje dag. man lär väl ändå ha så tråkigt hemma och de är ju en härlig tid den kommer på. vår och sol ! jag älskar att promenera i solen. längtar ;D
 
nu ska jag kolla tv. puss 

24 januari

föräldraträffen igår var faktiskt riktigt trevlig, vi var 6 par där men då var de ett par som var borta, så vi är ganska många. visste vem dom flesta var men gällivare är ju inte stort så de är väl inte så konstigt :) vi fick presentera oss sen sitta i grupp och skriva ner frågor som vi undrar över. jag funderar faktiskt inte speciellt mycket på något, de mesta har man väl redan hunnit läsa på google ;p men några frågor blev de iallafall. så nästa gång skulle vi prata om förlossningen och se en film. spännande ändå !
 
har vaknat just före 6 när magnus for på jobbet, var pigg men försökte ändå somna om vilket inte gick så bra, så jag klev upp och nu har jag precis ätit frukost färdigt. klockan 8 ska jag vara på komvux och efter de far jag nog förbi på mammas jobb en sväng och väntar att dollar ska öppna, måste dit och handla lite nödvändigheter :) och sen klockan 2 ska jag vara hos barnmorskan, igen ! tyckte att jag var där nyss :) vi hörs !

föräldragruppen :)

idag startar föräldragruppen, vi ska dit klockan 6 och de ska faktiskt bli kul att se hur de går till och vad man får lära sig för nytt där :) annars är de väl inte så mycket annat idag, har prov imorgon på morgonen så ska försöka plugga lite till, för de lär jag inte orka med ikväll efter de där, ska sova tidigt också så jag orkar upp ! 
 
nu ska jag lägga mig i soffan en stund, har varit yr hela morgonen så får se om de går över om jag vilar en stund.
kanske slänger in ett inlägg senare, annars hörs vi imorgon. puss

måste gnälla lite !

nu har kissandet ökat igen, i början kissade jag svin mycket, men nu är de ännu värre. varannan timme sen 1 vecka tillbaka, kliver upp cirka 2 gånger under natten och de är riktigt jobbigt ! när kisseriet stör min skönhetsömn ;p har även kännt av att illamåendet kommit tillbaka lite smått, hoppas de inte blir värre för då blir jag gråhårig ! men nu är de inte alls länge kvar, så jag får bara bita i de sura äpplet ett tag till :) 
 
nu ska jag försöka fördriva tiden med annat. åh vad rastlös jag är !

ännu en tjej !

idag har de kommit ännu en tjej till världen, lilla olivia :) verkar bara vara bruttor som föds nu för tiden, längesen de kom en pojke faktiskt ! där ett tag var de bara pojkar, så de är väl en tjej period nu, så vi får väl se om de blir samma för mig :) vilket jag som sagt tror, de blir en överraskning !
 
har vaknat vid 9, sen har jag städat och hållt på hela dagen. bytt plats på lite saker och gjort om lite annat, kände att jag behövde en förändring. hade gärna velat shoppa lite saker men de får jag nog ta och beställa istället, gällivares utbud är ju inget att hurra över. nu ska jag hänga tvätt :)

33 ♥

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

 Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

 Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

 Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

-

igår blev de inget inlägg alls, skulle först börja jobba klockan 2 till 6 men då blev en sjuk så fick rycka in redan klockan 10. så jag jobbade 8 timmar igår istället för 4, när halva dagen hade gått så ångrade jag de stort. hade så fruktansvärt ont överallt, men jag kämpade mig igenom dagen trots allt, de kändes bra när jag äntligen fick åka hem. vi kikade lite film och sen somnade vi vid 11 tiden, eller åtminstone jag. var helt slutkörd !
 
idag har vi vaknat vid 10, jag duschade och sen for vi på dundret och skulle fota. dock blev de inga bra bilder, måste nog kika igenom mina inställningar på kameran. åkte efter de till mamma och fikade, magnus och micke spenderar några timmar i garaget medans jag och mamma läste tidningar och kikade lite tv. åkte hem vid 4 och lagade korvsoppa, sen kom pär, ida och söttjejen lilly förbi och nu kollade jag så ska de låta. så de är väl de som har hänt. går även in i vecka 33 idag. gaaaah vad jag längtar ! nu ska jag fortsätta kika tv. hörs imorgon !

bästa låten just nu !

 
 
min nya favvo ! ååh kan inte sluta lyssna. fy vad bra den är 

glukosbelastning

vaknat 06.40 idag, och drog nästan direkt till lassa för glukosbelastning. fy bubblan att de är hemskt ! tur att de är över nu. har fått göra de 1 gång tidigare i början på graviditeten. men nu äre klart ;D så de har jag gjort hela morgonen. kom hem efter 10 och har duschat och käkat frulle sen dess. nu dunkar jag och bebis lite musik och ska nog göra mig lite fredags fin, bara för att  :) 
 
här är magen iallafall. 31+4 ♥

kommentar

To Om:
Ramlade in på din blogg av en slump:) 
Låter som en sund inställning :) man ska inte förbjuda sig, men ändå vara vettig och inte tänka att graviditeten är en anledning att vräka. Bara äta som normalt. Har det funkat bra då för dig? Tänker, du verkar inte ha gått upp nå onödiga kilon? Är det en hemlis hur många? (Om några alls?!) :) Är själv gravid och försöker unvika massa onödiga kilon. Ett par får man ju räkna med, men man vill ju inte lägga på sig hur mycket onödigt som helst. Lycka till med allt! Kram
 
svar ; jag har faktiskt bara gått upp cirka 5-6 kilo. så de är inte alls mycket, beror nog mycket på att jag inte vräkt i mig godsaker som vissa gör. direkt dom blir sugna på tårta bakar dom en och trycker i sig hela, kanske inte alla, men många gör så bara för att man "får" när man är gravid ;p de är nog där många gör fel och smäller på sig 30 extra kilon. jag har ju bara varit sugen på apelsiner, så de har jag ätit massor av ;D och lite sötsaker, men jag har unnat mig godis då & då, men i måttliga mängder. så de är nog viktigt att tänka på hur mycket man äter av sånt där sött. sen är de ju så olika hur mycket vätska man lägger på sig också. men jag har haft tur med mina kilon :)
tack så mycket, och lycka till själv med din graviditet. kram :)

aj !

 
känns genast mycket bättre när jag råkade läsa de här ..

17 januari

vaknade igen halv 6 och kunde inte somna om förrän ett bra tag efteråt, lyckades få mig en timmes mer sömn iallafall innan jag gav upp och klev ur sängen. efter lite frulle och sånt drog jag på ica och storhandlade, brukar egentligen fara själv men de finns ingen mat hemma och jag ids inte vänta tills magnus slutar, för då blir de så sent innan middagen är färdig ;p så jag drog iväg själv. skönt att strosa runt i affären utan en stressad kille med sig, man får aldrig gå i lugn o ro om han är med ;D
 
efter de for jag på grönis på kaffe och sen for jag hem med alla varorna, har städat lite och nu tog jag en paus. fick sån jäkla smärta i magen så jag orkade inte stå upp. men de gick över när jag fick sitta ner, har ömma fötter också så jag tror att jag måste tvinga magnus ikväll att massera lite. tur att han alltid ställer upp på de ! fina kille ♥
 
 

ett svar

Ellie Om: 32 ♥
IP: 95.199.206.119
Hur har du hållt din kost under grav? Har du bara "ätit som vanligt" eller tänkt på något speciellt? Kram:)
 
svar ; jag har bara ätit helt som vanligt utan att tänka på de. är inte sån som tänker på vad jag äter hela tiden. jag är inte en sån som vräker i mig skräpmat jämt men nå har de hänt att jag tryckt i mig en pizza ändå nångång. tycker inte att man ska lägga ner så mycket tid på vad man äter, att äta vanlig hushållskost är de allra bästa. och röra på sig, de däremot är jag kanske lite dålig på, och om jag får skylla på att jag har ont så skyller jag på de :) kram

32 ♥

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att 'andas' fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare. 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna. 

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen. 

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden. 

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

vilket helvete

har legat i sängen fram till nu, vaknade klockan 9 och sen dess har jag haft matteboken framför näsan konstant nästan, är så sjukt jävla äckligt less. vem fan behöver den där skiten i framtiden ändå ? har iallafall prov nästa vecka, ska försöka plugga men jag har ingen ork, och absolut inte lust heller för den delen. så vi får väl se hur de går, får se om jag ens hinner klart innan bebis kommer. om inte så är de "bara" nationella jag inte lär hinna med, så då får jag väl gott och väl plugga med en liten hemma. lär ju inte vara de lättaste, men de får bli så. nog snackat om de. nu ska jag slänga på ett face iallafall. hejdå

grattis lizette !

nu har min vän lizzi fått sig en liten tös, vad kul !! jag vill ju också ha nu. sen ska vi dejta har vi sagt iallafall, så vi får väl se om tjejen får en flick kompis eller en pojkvän ;) galet kul när jag vet massa folk som ska ha nästan samtidigt.
 
idag har jag vaknat klockan 9, klev upp och slängde färg i håret. färgade min utväxt mellanbrun som jag haft och slängde rödfärg o slingorna som har blivit så uttvättade. så nu är jag fit for fight att fara och luncha med sofie :) 
sen måste jag göra lite saker som inte blev gjorda igår. nu ids jag inte skriva nå mer. måste göra mig klar ! puss

-

Tina Om: 99 % säker
Jag hade "strecket" på magen, en typisk låg mage som sägs att det är "pojkmage", ultraljudsläkaren var bombsäker på att han såg en pojke m.m ja jag hade alla typiska tecken på att det skulle bli en pojke, tur att jag var "kärringen mot strömmen" och sa att det var en tjej för vi fick våran lilla prinsessa saga, precis som jag alltid trott ;)
 
svar ; hehe de var ju kul ! när till o med läkaren sa att de var en pojke :) och att alla "tecken" visade pojke. ja vi får väl se vad de är för liten som bor i mig. tror ju som sagt på en tös ;) 
 

svar

Susanna
Hoppas de blir en liten tösa men de får även komma en gosse . Så jag får skämma bort hen , bara så du vet ;) Och fax vill gärna ha en polare i kälken som hon kan dra på promenaderna ..
 
jaa vi får väl se min vän vad de blir ;) såklart ! hälsa faxen att de vet hon att hon ska få göra ;) puss ♥

99 % säker

jag är fasiken 99% säker att de är en liten tjej som bor i min mage. i början hade jag ingen aning, kunde inte ens gissa för då var de verkligen 50/50 men från cirka v 15 har jag sagt att de är en tjej. har en sån känsla bara, medans alla andra tror pojke förutom jag,mamma och pappa :) jag älskar att läsa såna här myter och gissningar på vad de är. enligt "myterna" så är de en pojke ifall man har linea negra ovanför naveln (strecket som går nedanför naveln för er som inte visste) och de har jag, de är även en pojke ifall man inte ser gravid ut bakifrån och de gör inte jag. men sen är de en tjej om bebisen mest ligger på vänstersida och om man bär magen lågt så att säga. och de gör jag. så de är ganska lika om man ska tro på sånt där, är en hermafrodit kanske ? hahaa nä hojja !
 
enligt kinesiska kalendern äre en pojk :) mammas ålder + vilken månad man blev gravid ! 
ja de finns nog en hel del olika grejjer som ska säga vad är för kön. men jag tror inte på nått av dom faktiskt. till 90% ska de här stämma, men nja. jag vet inte. de blir vad de blir. en prinsessa eller prins har ingen betydelse. lika välkommet ändå ♥

14 januari

har vaknat halv 6 idag, kunde inte somna om efter att jag varit på toa och pussat magnus hejdå. försökte verkligen få lite sömn, men ikket. så jag klev upp och åt frukost, plugga matte, läste en tidning och lite ur min bok. klockan halv 9 var jag dock svin trött, så då har jag sussat på 1,5 timme. skönt var de. tänkte att jag skulle vara dödstrött hela dagen ifall jag inte får sova längre än till halv 6, så nu har jag gjort mig iordning färdig att fara. känns dock trist att åka och göra ärenden själv så jag kanske väntar tills magnus kommer hem, om jag inte blir allt för uttråkad innan dess ;b
 
 
banken,apoteket,handla nå mat, soptippen och köpa en ny fönsterlampa till sovrummet är de jag kommer på nu att jag måste göra :) men nu ska jag kolla första avsnittet av svenska rivieran som jag missade och inte har hunnit eller kommit ihåg att jag ska kolla. 
 

"mensvärk"

heej. glömde för övrigt att berätta att jag haft min lillebror på sleepover här inatt. var så inne i att skriva ett inlägg om mercan så glömde bort allt annat jag skulle säga ;p han har iallafall sovit här och vi har kikat lite tv och bara varit. jag och magnus gick o la oss i sängen vid 12 nångång, slog igång en film som jag somnade till ganska fort. inte så ovanligt. men man kan ju inte bli annat än trött och sömning när man ligger i sängen och kollar film. hinner inte ens märka att jag är trött så har jag somnat. 
 
igår eller om de var i förrgår så märkte jag av "mensvärk" exakt som mensvärk fast snäppet värre. gick och läste att de är förvärkar som satt igång men att de inte är något att oroa sig för så länge dom inte kommer hela tiden och så länge som försvinner. har inte de så ofta men de kommer då och då. inte så mysigt vill jag lova. gör ganska jäkla ont ! så jag hoppas inte att de håller i sig. läste att ofta blir värre, och med min tur som ni kanske märkt så har jag inte så stora förhoppningar på att dom försvinner. lika att förbereda sig för de värsta :p
 
nu ska jag avrunda och ikväll blir de att somna tidigt. är redan svin trött ! puss
 

min fina stjärna

idag blev mercan såld. har lagt in annonsen för längesen men eftersom att de varit jul osv så har den var lite svår såld, men många intresserade och många puckon som ringt på den. en norrman från narvik som jag hade kontakt med ett bra tag, han till o med satte sig på tåget och var påväg. sen slutade han höra av sig mitt i allt bara. de sista han skrev var "är på tåget nu, bilen är kvar?" och jag svarade, sen var de dött från hans sida även fast jag provade ringa till o med. knäppisar de finns =) 
 
imorse ringde de iallafall en finne och ville köpa bilen, så han kom hit, provade den och slängde pengarna i min hand. han tyckte den var jätte fin, och de är den också. världens finaste bil. att man kan bli så känslomässig pga en biljävel ;p höll på att börja böla när den for iväg. världens finaste stjärna ! att mercedes är mitt favvomärke gör ju inte saken lättare. nä de var jobbigt faktiskt att se den fara, hade aldrig sålt den om de inte vore för lilla bebisen. så nu kommer ni se mig i xc70in istället ! de blir nog bra =) nu ska jag städa lite. puss !
 
 
 

min kväll

kikat några avsnitt av andra avenyn, börjat kolla från första säsongen och de är riktigt spännande. kommer ihåg när de gick på tv och jag följde varenda avsnitt. så nu i brist på annat har jag börjat följa den igen, är dock redan på avsnitt 20 för jag kan inte sluta kolla. bra tidsfördriv om inte annat !
 
magnus är hos pär så jag är home alone. alltid lika tråkigt, men jag roar mig med datorn. som alltid =) 
dock börjar de bli ganska tråkigt de också, efter sisådär 5-6 avsnit är jag less. och på facebook händer de ingenting. så jag vet inte om jag slår igång tvn och kollar om de är nått där, eller om jag bara lägger mig under täcket och läser min bok :) de återstår att se. ett glas apelsinjuice nu iallafall, blev akut sugen ;) puss

älskade barnet ♥

varit hos mvc idag och kollat så att mitt lilla hjärta mår bra, och visst gör h*n de ! hjärtat slog så fint och bebis har lagt sig med huvudet neråt. så de förklarar väl smärtan i dosan som jag har ;D lika underbart varje gång att lyssna på hjärtat och bara höra att allt ser okej ut. man är ju lite nojjig såklart. 
 
nu börjar de bli varannan vecka jag ska dit fram till förlossningen, så ska igen 24e. längtar redan, för nu börjar de känns på riktigt när träffarna blir så tighta och sen även när föräldragruppen startar den 23e. yeeey ! 
30+5 idag iallafall. de börjar bli tungt och jag har himla svårt att andas ibland. men värt de ! puss
 

jobb

idag mår jag faktiskt inte alls bra. ont gör de överallt och jag är trött, men trots de ska jag ta mig i kragen och jobba 12-18 i kassan ! dom ringde och frågade om jag kunde, ville bara skrika neeeeeeej och somna om men de är pengar trots allt. jag klarar nog de och de känns nog bättre när jag väl kommit dit, men just nu vill jag dra täcket över huvudet. 
 
kikar lyxfällan just nu i brist på annat. vaknade för en halvtimme sen och jag ska nog bara ta de lugnt nu innan jag gör mig i ordning och far :) ska kika lite avsnitt av andra avenyn som jag börjat se från säsong 1. spännande ;D

underbart

ont i dosan har jag också börjat få, haaha. de går inte att förklara hur de känns, men ont där nere har jag iallafall. 
igår var bejbis galen. jag och mange låg i soffan, kände och glodde på magen för de var verkligen gympa där inne. ena foten drog uppåt på hela sidan, så man såg riktigt när den for. svårt att förklara, men obehaligt var de och magnus tyckte de var svin fränt ;p finns inge mysigare än att ligga och känna sparkarna av skruttis. men helst av allt vill vi att du kommer ut och är med oss så vi får pussa på dig. magnus sa igår "tänk vad nära den är ändå" och de känns helt konstigt att de bara skiljer kanske nån centimeter om ens de mellan oss och bebis. vi kan känna rumpan/huvudet när den trycker uppåt och magnus pussar alltid på magen, fast vi sa att vi vill ju helst ha bebis här så vi kan pussas på den. älskade barn ! 
 
nu kommer han strax hem, då ska jag laga käk och senare far jag nog förbi mamma och spelar lite kort.
 

min kompis är allt bra !

en dröm

drömde att jag fick en son som kom 2 månader för tidigt, alltså 16 januari och vägde 4900 och var 54 lång. vilken jävla jätte de hade blivit om jag inte fått 2 månader före ;) hehe. nä men de gick ju bra ändå. vilken rejäl liten kille. så vi får väl se hur de blir. hoppas dock att h*n inte väger sådär mycket. lite mindre tack ;D 
 
67 dagar kvar nu ! galet galet galet .. 
nu ska jag dona på här, puss !

dålig sömn

har sovit dåligt i ungefär 2 veckor nu, och inatt var de samma visa igen. de var varmt och jag kunde inte sova ordentligt. tyckte synd om mange också som skulle upp tidigt så vid halv 2 gick jag och la mig på soffan och där har jag sovit som en stock ! inte vaknat en enda gång. så jag tror nästan att de får bli min sovplats inatt också. känns trist att inte få sova med magnus men har inte så mycket val, vi båda måste ju få sova. och jag verkar inte kunna de i sängen. konstigt ! jaja så får de bli :) 
 
ska och jobba idag 14-22.15. har duschat och ska bara slänga på ett fejs så är jag redo. skönt att bara ta de lugnt nu på morgonen. behöver ju inte stressa precis. nu ska jag kolla dh. puss !

v 31 ♥

jag älskar dig, vem du än är 
 

..

69 dagar !

kan inte riktigt förstå att de är så nära nu. tiden springer ju bara iväg ! känns som att de fortfarande är fleera månader kvar och att jag inte behöver oroa mig ännu. men de märks att jag är lite orolig och nervös i kroppen, sover inte sådär riktigt bra på nätterna. många frågar om jag är nervös inför förlossningen och faktiskt så är jag inte de. visst har jag funderat lite på hur de kommer kännas, hur pass ont jag kommer ha, om de kommer gå fort eller om jag får lida i flera timmar osv. många funderingar har man ju men jag kan inte påstå att jag är speciellt nervös ännu, ut ska barnet i vilket fall som helst ;D 
 
jag längtar iallafall galet mycket. inte till smärtan eller nått annat än att bara få träffa min alldeles egna lilla skrutt. snart är du här och då får jag äntligen ligga och lukta på din mysiga bebis doft, som jag längtar ! ♥

vecka 31 ♥

barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

 

mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnorsamlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

hockey

legat och kikat hockey. sverige-usa. hoppades verkligen på guld av sverige men istället tog usa hem vinsten med 2-1. dom spelade bra så grattis till dom ! tycker dock synd om våra svenska hockeypojkar. dom ser lite bittra ut, såklart. jaja. nästa år hoppas vi igen :) sen har jag inte gjort mycket mer idag, tvättat en maskin med kläder och sovit. känns som att mitt liv går ut på att sova just nu. har ingen ork till något och sen finns de inget att göra heller för den delen. tänkte strax laga lite käk, lax och mos med sallad ! är inte hungrig så de känns bara jobbigt att börja med maten. sen ikväll ska jag till mamma och spela lite kort och umgås. snart är de tillbaka till verkligheten när magnus också börjar jobba på måndag efter att ha varit ledig i tre hela veckor. först var han sjuk sen har han haft semester under hela jul och nyår. ska också köra ett långt pass på ica på måndag. 14-22.15, men de ska nog gå bra. kör all-in hela januari innan jag tänkt vara ledig tills bejbis kommer ut. gud vad jag längtar. påtal om de går jag in i vecka 31 imorgon. snaart ! 
 
 

dagens inlägg

har precis ätit gomiddag med magnus och pär. så jäkla gott med älgkött, klyftpotti och sallad ! och nu sitter jag bara här och jäser. blev ganska så mätt och trött är jag, så en vila hade inte suttit fel må jag säga. har så ont i ryggen och ligamentsmärtor från hell så jag håller på att avlida direkt jag rör på mig. låt den sista tiden gå fort nu, vill ha min bejbis här och slippa ha ont ! har inte så mycket mer på hjärtat. hejdå
 

kulan !

jobbade som sagt igår och de gick bra, fick vara med många bra tjejer i kassan så dagen gick fort och smärtfritt. en lugn dag, och skönt var de. inte som hela jul och nyår som varit helt kaos ! så den här dagen behövdes, man hann iallafall andas. sen for jag och hämtade magnus och vi drog tillbaka till ica och hyrde film. samariten såg vi som handlade om en kille som suttit inne i 25 år, och när han kommer ut vill han börja ett nytt liv men trillar tillbaka och blir kriminell. den var faktiskt helt okej :) sen däckade jag, var så himla trött. 
 
imorse klev jag upp och duschade, sen for vi till grönis och drack kaffe innan vi for vidare på försäkringskassan och hämtade lite papper och frågade hur allt funkar. blir helt snurrig av allt man ska göra innan de är dags. alla papper som ska fyllas i och skickas in osv .. jaja snart är de klart ! sen for vi hem och nu har jag plockat bort de mesta av julen. bara byta gardiner här inne sen äre färdigt ! skönt att slippa de där. magnus är med bilen på bilteknik så jag väntar å honom sen ska vi laga mat !
 
avslutar med en bild 
 
 

....

lisa Om: v 30 !
IP: 46.162.70.220
fin mage :) Har du fått några bristningar på magen ännu eller så ?=)
 
tack :) ! jo de har jag, tyvärr. inte så lite heller. fick dock veta att de beror mest på alla hormoner och inte på hur stor magen är. de var nått nytt jag inte visste ;p för fick bristningar tidigt, började nästan direkt att komma. 

några frågor om 2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
blev gravid, var utomlands ensam (utan föräldrarna alltså) och säkert massa saker men de är väl de jag kommer på just nu iallafall :)

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga 

Vilka länder besökte du?
egypten

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
njää blickar framåt istället !

Vilka datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
8 mars och 20 juli

Vad var din största framgång 2012?
vet faktiskt inte

Har du varit sjuk eller skadat dig?
förkyld ? hehe

Bästa köpet?
måste nog säga min bil

Vad spenderade du mest pengar på?
oj, de vanliga. mat, lite kläder osv ..

Gjorde någonting dig riktigt glad?
+ på gravtestet, resan med mitt hjärta. de är nog dom två höjdpunkterna de här året

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
stiftelsen - vart jag än går

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare, ett deppigt år från och till. 

Hur tillbringade du julen 2012?
först hos magnus föräldrar halva dagen, sen hos min mamma halva dagen :)

Blev du kär under 2012?
jag var kär hela tiden :)

Favorittidning?
veckorevyn och solo, sen har de väl blivit en och annan "gravid" tidining också :).

Bästa boken du läste i år?
nu minns jag inte namnet på den ! 

Något du önskade dig och fick?
ja baby grejjer i julklapp :)

Något du önskade dig men inte fick?


Årets bästa film?
svårt, jag vet inte.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
var hemma, folk kom och fikade

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
jo säkert en massa saker

Vad fick dig att må bra?
mina vänner, min familj osv. som alltid ♥

suck

natten har varit riktigt pain in the ass, sov bra dom första timmarna. kanske 3-4 timmar, men sen kunde jag inte sova längre. har läst att när de närmar sig så kanske man börjar sova lite sämre för att man kanske är orolig i kroppen osv. jag vet faktiskt inte vad de beror på. men inatt berodde de dock på halsbränna, foglossning och ont i ljumsken + lite illamående. så välkommen halsbränna, jag som trott att jag kanske slipper de för alla har pratat om hur mycket halsbränna dom hade och har. men sidär fick jag, är dock inte oväntat. ingenting förvånar mig längre. nu är de bara hemorrrojder som fattas ! 
 
min plan idag var att jag skulle vara ledig, jobbade igår 16-20 (enligt schema) men fick stanna till halv 9 för att securitas aldrig kom när han skulle så de rasade in folk ännu tio över 8, mindre kul så att säga. men jag får ju en halvtimmes extra betalt, helt okej ändå ;D hur som helst trodde jag att jag skulle få vara ledig idag, men 17-21 ska jag vara på ica så de blev inte som jag tänkt. hade tänkt fara på försäkringskassan, städa bort julen, städa lite allmänt här hemma och sen bara ta de lugnt. de enda jag har orkat göra idag efter min jävla skitnatt är att sova. känner mig helt slut i hela kroppen och vill helst bara vara hemma men de ska nog gå bra. har dock satt att jag ska vara ledig imorgon, så de får bli ärenden då istället. nu ska jag klä på mig och sen laga mat innan jag far. puss !
RSS 2.0