behöver få saker gjorda !!

en morgonpigg unge som ville vakna redan halv 7, en mer död mamma. jag var heeeelt borta. låg iallafall i sängen och försökte få henne att somna om men klockan 7 gav jag upp när hon hade pratat på och snurrat runt hela sängen i en halvtimme. så de var bara snällt att kliva upp. jag hade behövt få massa saker gjorda, men ingenting går att göra innan förrådet är rensat, måste städa upp och rensa där inne för de är smockfullt och jag hade nehövt rensa i Novalies rum så jag kan börja inreda nångång, och då behöver jag slänga ner 1-2 lådor till dit ner. mamma skulle vara med novalie här nåndag så jag och magnus kan dona på där nere. och sen får jag äntligen ordning här inne. saker till förbannelse har man ju. kan inte fatta ! säkert en jäkla massa som ska till tippen också. 
 
väntar att therese ska komma förbi, annars blir de väl inte så mycket mer idag. laga mat sen och kanske fara och ragga ihop nån banankartong från ica ? :) ja nog om de. nu ska jag vara med mini ♥ 
 
 

28 oktober

måndag och de regnar ute, hyfsat jävla halt de har varit idag. men jag och novalie tog oss oskadda till gällivare till therese och eliaz som väntade på oss. vi tog en sväng på stan med våra två små barn och sen avslutade vi med en fika. är så glad att jag har den här tjejen i mitt liv, vi delar allt. glädje och sorg, och de känns bra att man har någon som man kan prata med. när livet sviker är de bra att vara 2, helt enkelt ♥
 
på stan fyndade jag en tröja, en mössa och ett fotoalbum. tröjan var de halva reapriset på. 125 spänn, vilket kap ! köpte en likadan fast en vit i lördags, och nu en mörkblå. och mössan behövdes, jag har ingen rejäl varm vintermössa. & jag som älskar mössor behövde den här. och ett fotoalbum är ju alltid bra. jag har ingen, bara 2 som novalie fick i doppresent, men i dom vill jag bara ha bilder på oss och henne. i den jag köpte tänkte jag sätta alla andra kort. 
 
vi åkte hem iallafall, novalie somnade och jag satte in bilder. sen har vi inte gjort destomer. magnus kom hem för ett tag sen och nu ska jag strax laga lite käk. klockan 6 ska jag vidare till jägarskolan som jag missade förra gången :)
syns och hörs !

mys med tända ljus

tända ljus och helt tyst, gud vad skönt de är. novalie har tjorvat lite så hon somnade först nu. tvn är avstängd, vilket också är skönt för den går på hela dagarna här annars. egentligen hade jag velat ligga ner i soffan och läsa en bok men som vanligt har man annat att göra här på datorn, ska kika lite heminredning och kanske lite grejjor till pigans rum. internet shoppa måste vara de roligaste som finns, ännu roligare om man har pengar, vilket jag har dåligt av just nu ! men kanske nå litet kan jag fynda :) 
 
idag fick jag sova ut lite längre, magnus var snäll och klev upp med pigan och jag sov till 9. de var himelskt skönt ! nog för att hon inte brukar vakna så tidigt annars men lite avlastning på morgonen kan vara guldvärt, de händer inte så ofta för han brukar ju annars jaga på helgerna. blablabla intressanta saker jag skriver om va ? jag har egentligen ingenting speciellt att blogga om. men tänkte bara uppdatera er lite. 
 
for på stan iallafall med mamma på morgonen, shoppade en tröja åt mig & lite kläder åt novalie, fikade och sen hittade jag ett par skor som jag så gärna ville ha. dock fanns dom inte i min storlek men dom skulle kolla om de gick att beställa hem och sen ringa mig. hoppas hoppas ! har egentligen bara ett par någorlunda bra vinterskor, och de är med kilklack. känns lite jobbigt att inte kunna ha ett par rejäla, varma skor. en promenad med vagnen känns inte så lockande i kilklack så jag hoppas jag kan köpa dom där ! efter stan for jag hem, åt och sen for vi till therese och familjen, surrade & drack kaffe innan vi for till mamma för att göra samma sak. nu är vi iallafall hemma och jag ska bara vara.
 
så nu säger jag godnatt ! puss

de finaste jag har

 

svar

jag fick en kommentar om mitt förra inlägg son jag inte kan kopiera för jag bloggar på mobilen. men T ja, alla känner sina barn bäst och jag menar inte att man inte ska ha dom i eget rum osv. de gör man som man vill. men att tvinga sina barn att sova i egen säng fast dom skriker och absolut inte vill tycker jag är hemskt. köra den hemska 5 minuters metoden när barnet får skrika osv. de framgick kanske inte i mitt inlägg att de var bland annat så jag menade :) man kan ju försöka få barnet att sova själv i egen säng men alla dessa hemska metoder som man använder för att barnet "SKA" göra de tycker jag är fruktansvärt. min dotter vägrar vissa nätter att somna i sin säng, jag försöer en stund men om hon skriker och är ledsen så tar jag upp henne så får hon somna i stora sängen sen lyfter jag henne tillbaka.

och matilda, jag kan förstå att ni tagit bort nappen osv när de störde henne. hoppas du inte tog åt dig, skrev lite mer hur jag menade nu :) pusss

varför så bråttom ?

kan inte förstå varför vissa föräldrar har sä bråttom med allt som gäller deras barn, dom ska sova i egen säng direkt, sen ska dom sova i helt eget rum från 3 månader för att vänja sig, sen ska dom sluta med tutte som är derad trygghet. vad kommer snart, vid 6 månader ska ungen potttränas och sluta med blöja ? eller kanske rentav kunna sitta på toa själv ? skippa pottan vettja. men vem är jag att dömma ? alla gör ju på sitt sätt men jag kan tycka att de är lite väl varför ska barnet sova i eget rum så tidigt ? vad gör de om han/hon sover i föräldrarnas sovrum ? jag hade Novalie i våran säng till hon var 4 månader för att jag ammade på nätterna. När jag slutade amma och började ge flaska började hon sova i egen säng främst för att både hon och vi sov bäst så. mange var rädd att rulla över henne och de blev trångt och varmt. annars hade jag mer än gärna haft henne längre i våran säng.

ja de jag ville få sagt var att jag fick höra från många håll varför jag har henne i våran säng "du kommer få ett helvete när du ska lära hon att sova i spjälsängen" osv. alla gör som dom vill, man behöver inte låta barnet sova från dag 1 i egen säng. dom behöver närhet och värme. och de här att sätta dom i eget rum så tidigt hade jag aldrig gjort. trygghet behöver dom ju framför allt.. ja som sagt alla gör som dom vill. men de här är min åsikt :)

onsdag

halva veckan har gått & jag har jobbat. söndag, tisdag, imorgon & på söndag igen. de känns himla bra, för jag har ett roligt jobb med dom allra bästa ica tjejorna. kanoners :) och sen pengar på de sitter ju inte heller helt fel. bloggen har därför blivit lidande, har gjort massa annat och inte haft de där suget att blogga. de kommer lite då och då. så de får ni leva med :) strax ska mange iväg och hjälpa daniel med bilen och jag ska bada pigan, ge välling och sen är de sovdags för henne. soffhäng resten av kvällen efter de och sen sova. 
 
ja de var väl allt för den här gången. pigan börjar bli trött så ska slänga upp ett bad åt henne ! vi hörs när vi hörs :)

slösat massa med pengar

min efterlängtade matta har jag köpt idag - har velat ha sån jätte bauta länge ! & nu var de 30% på mattaffären så jag slog till. har dessutom köpt en ny matta till sovrummet. så idag har de slösats pengar. har sprungit på affärer med min therese & novalie. kom hem vid 3, har ringt försärkingskassan och ordnat med dagarna. (blir för övrigt tooookig när de gäller sånt) men nu kan jag pusta ut till slutet av mars iallafall. så de är kirrat ! mina två fina sover och jag ska strax laga mat, sen klockan 6 drar jag och empan till jägarskolan ! gaah vad spänki de ska bli :) 
 
ja de var allt för idag. nu ska jag gå och göra nytta !
här är min nya matta. orkade inte fota så jag snodde bilden från google 
 

julklapps sök

kikar redan efter julklappar. ska bli så kul att få köpa till Novalie iår :) mest troligt blir de luleå innan jul, där har dom lite mer att välja på. men har kikat lite på internet & de finns ju maaaaassor ! hittade lite saker jag hade velat ha åt henne iallafall. 
 
allt är från lekmer.se
 
 en bobby car är ju också ett måste. Volvo säljer en sån här (tror jag de är) så får se om mange hinner först eller om jag hinner köpa den här ;
 
ser ni vad fint stjärnan sitter i fronten. den var ju dessutom myyycket snyggare. vet inte ännu vars den finns och få tag på men de måste kollas upp ;) & om hon inte får nån av dessa så är ju dom vanliga också fina
 

att önska ett visst kön ..

de är mycket snack om de här med att önska sig ett visst kön på barnet. läst lite olika trådar på familjeliv.se om diskusioner om just de. många säger att folk som önskar sig just en pojke eller flicka är helt dumma i huvudet och att man ska vara glad så länge man kan få barn.

nu till vad jag tycker ; jag önskar mig en av varje, hade velat ha en pojke först just för att jag alltid önskat mig en storebror & ville att eventuella syskon skulle få en storebror :) men jag tänkte inte att jag skulle bli besviken om de var en tjej, som vissa tänker. jag tyckte heller inte att de skulle spela någon roll vad de var så länge barnet var friskt. och ut kom världens underbaraste tjej. skulle såklart inte byta ut henne mot alla killar i världen :) nu är jag glad att jag fick en tjej, för en storasyster har jag också alltid önskat mig så syskon i framtiden får sig en storasyster. jag hoppas dock på en kille nästs gång eftersom att jag vill ha en av varje.

jag tycker inte att de är hemskt att önska sig antingen pojke eller tjej, däremot kan jag tycka att de är hemskt när folk säger att dom blev besvikna när dom fick veta att de var ett annat kön än önskat. besviken skulle jag aldrig bli. får jag en tjej nästa gång så kommer jag såklart älska henne lika mycket son jag älskar novalie. ja ni fattar. jag är glad så länge jag kan få barn, för de är barn jag vill ha oavsett om den har snopp eller snippa :) liten kvällsfundering. nu ska jag sova !

saknar !!

gud vad jag saknar magen, ligga och känna sparkar & hur pigan vände sig där inne. ojoj vad jag längtar till nästa gång även om de dröjer :)
 
 

hey oktober

 
ungen låg på pläden & bara en liten stund senare var hon ända där borta. vad hände ? fast hon backar mest, men tar sig fram lite smått. ett stort framsteg och mammsen är så stolt :) stora pigan som blir 7 månader snart.
 
vi klev upp 8 idag, käkade frulle och kikade tv & nu vilar hon. therese och familjen skulle komma förbi och hälsa på och sen tror jag att jag ska fara och stor handla. de blev inte igår eftersom att jag vilade med Novalie & vi vaknade 7 på kvällen ! meningen var att vi skulle vila kanske 30 minuter, men lätt hänt att man sussar på när de är så mysigt. tur att de gick att söva henne efter 8 iallafall ;p 
 
idag är de 1 oktober. exakt 2 månader tills jag blir 21 ! de är en söndag så jag funderar på om vi ska ta vårat pick och pack och sticka till luleå över helgen och julhandla lite. hade varit ett mysigt sätt att fira födelsedagen på :) återstår att se ! men till luleå ska jag innan jul åtminstone. ska bli skit kul att köpa julklappar åt Novisen iår. och en julgran måste vi såklart ha ! tidigare år har vi inte varit så noga med de. men nu är de ju ett måste :) julen är ju barnens tid ! och en vit ska jag ha. såg en på rusta för 399 men tyvärr fick den inte plats i bagaget när vagnen var där så de blev ingen. nu ska jag kila !
RSS 2.0