vart är min tur ?

medans andra glider på räkmacka, så är man född med en jävla nitlott i arslet.kan de någonsin rulla på som man vill ? nångång borde de väl bli min tur ? // less tjej

söndag

helgen är snart över, igår for vi till leipojärvi och hälsade på björn och ellinor, äntligen fick jag se deras hus :) man blir ju inte liiite sugen själv, för nu är jag trött på lägenhet. fikade och surrade ett tag innan vi for hem och käkade, sen kom johan och nathalie på kaffe. natten har varit tjorvig till och från, novalie håller på att få två tänder samtidigt. ena har väl kommit ut nästan helt men den andra bråkar och är påväg ut genom tandköttet, kan inte alls vara skönt. mammas ♥ så jag gav henne en alvedon nu på morgonen och nu vilar hon med pappa sin. när hon vaknar ska vi iväg till sandra och hälsa på, och på em ska vi äta palt hos pappa. lätt min favvomat. hade kunnat leva på de !
 
ska även iväg och handla sen, köpa lite ingredienser så jag kan baka till novalies kalas. blir nog bara nå enkelt för jag totalt värdelös på att baka. choklad bollar blir de nog iallafall, och kanske lite bullar. känns skönt att göra bort de så har jag bara tårtorna kvar sen :) 
 
ska försöka hinna läsa några sidor av min bok nu innan hon vaknar. puss !

Novalies önskelista





Kikat runt lite och hittat massa fint, hon önskar sig även pussel, böcker, lite kläder och leksaker :) 

meningen med livet

saknar gravidkulan, och bebismyset. känslan när värkarna kommer igång (okej, saknar inte just den smärtan men just den där känslan när man vet att nu, nu är de på gång här) tänker ofta på hur de var den natten när jag vaknade, pissnödig, halv 3. värkarna kom igång direkt och jag visste att nu jäklar, nu smäller de snart och alldeles om inte alls länge kommer jag att få träffa lilla pyret som legat i magen så länge. jag gick runt här hemma, försökte sitta,stå och ligga men smärtan tog över och jag ville bara att den skulle försvinna. men i bakhuvudet tänkte jag positivt, så jäkla värt de ! tiden på förlossningen och bb gick så fort, jag trodde att de skulle ta hela dagen,kanske,kanske att jag skulle föda senare på kvällen,  att jag i lugn och ro skulle hinna andas ut värkarna, hinna få lite lustgas, kanske hinna bada och få smärtlindring. men pyret hade bestämt sig för att komma , och snabbt skulle de gå. 
 
 
 
09.35 kom hon, den mest perfekta lilla flickan i hela vida världen. jag visste att de var en tjej, en liten prinsessa som skulle förgylla våra dagar. den första veckan var jag i en bubbla, sov ingenting och bara myste på. de är de jag saknar, min tjej fyller 1 år om 3 veckor. tiden nu är roligare, men definitivt inte lika mysig som då. tänk när hon alltid sov i famnen, amningsmyset och man kunde ligga och lukta på henne hur mycket som helst. nu är de mest bus och lek som gäller. men de är kul de också, är verkligen glad att jag har den här lilla tjejen i mitt liv. känner att så länge jag har henne så har jag allt. ett syskon blir de, men de dröjjer, ett bra tag. nu vill jag bara njuta av småbarnstiden så mycket de bara går. för de är ju trots allt henne jag lever för just nu. min fina,underbara,älskade,vackra tjej ♥
 
6 dagar <3
 
13 dagar <3
 
 
 
och vipps så blev hon 11 månader <3
 
 
 

ett litet inlägg

måndag & jag börjar jobba klockan 4, känns faktiskt kul efter helgens ledighet. den här veckan väntar jag på förhoppningsvis goda nyheter, hade så gärna velat ha jobbet ! annars blir jag kvar på ica, och de funkar ju de också. trivs rätt bra där ändå så jag är inte bitter :) 
 
just nu känner jag bara lugnet. barnet somnade i bilen när vi åkte från therese och marcus, och hon sover ännu. när hon vaknar ska lunch intas och sen lite mys och bus innan jag far. och mer än så vet jag faktiskt inte, jag har som inte destomer på hjärtat så jag lämnar här så hörs vi !

slut på dagen

som vilken annan fredag som helst. men godmiddag hos mamma var som grädde på moset. kört pappa till byn i snörök och en jävla massa trafik, kom hem oskadd iallafall. lämnade pigan hos mamma medans jag for ,inte värt att riskera nått, och vägen mellan Gällivare och skaulo är ju som inte sådär super poppis, värdelös. 

ja dagen är ju snart slut och jag ligger i soffan och kliar sönder mina ben snart ! ett samtal till adviva på måndag är ett som är säkert, dragit ut på de alldeles för länge. dumma eksem, leave me alone :(

sen är jag glad att snus finns, och Novalie. japp, snus och Novalie förtjänar många hjärtan idag :) med de säger jag godnatt.

Alla hjärtans dag

alla hjärtans dag vare ja, får se vad som händer idag. inget utöver de vanliga skulle jag tro, ska köra pappa till byn på em iallafall och sen förbi mamma. lillebror ska sova över idag och imorgon far vi mest troligt till Kiruna. 

igår jobbade jag, tiden gick ändå hyfsat fort för jag hade min favvo Nathalie där fram till 9 och sen var jag ensam en timme till stängning. hela helgen består av ledighet, ska bara mysa med min tjej är planen. ja förutom Kiruna imorgon, om de blir av. 

nu tänkte jag plocka och städa lite här, den här björnen tar lite väl 
mycket plats. men ni vet killar, de går inte snabbt när nått ska hängas upp. tur den är fin :) 



Dagarna går ..

dagarna rullar på, skiftar mellan att vara hemma och på jobbet. och under dagarna försöker jag hitta på saker med pigan för att inte bli tokig här hemma. jag verkligen hatar att sitta hemma, direkt jag vaknar känner jag hur de kliar i fingrarna och jag blir rastlös. idag har vi iallafall hunnit vara och luncha med Emelie och Alex, sen for jag på Ahlsell en sväng innan vi for hem och de var dags för tvättstugan. Lill damen sover och jag känner bara lugnet, galet skönt ! 

idag väntas jobb, 17-22.15 , känns ändå helt okej. har fina kollegor som tur är, dock håller jag tummar och tår när de gäller jobb på annat ställe, vill ju sååå gärna. jaja annars är de bättre lycka nästa gång ? känner att jag behöver en fast tjänst iallafall. men allt löser sig :) 

och mer då ? Novalie blev 11 månader igår, känner att tiden bara rusat iväg och undrar vad jag gjort dom senaste 11 månaderna ? gissar på att jag bara varit i en lyckobubbla och fått se min dotter utvecklas så himla mycket. Och om en månad får vi ha kalas här hemma. mitt lillhjärta :) nu avrundar jag här. puss 

friiiiday

 
fredag idag, och nu för tiden så är ju helger ändå helger. jobbar en hel del och ihelg är jag ledig efter 4 jobb dagar den här veckan. mycket för att vara mig, brukar max jobba 2 dagar i veckan ;) så de känns skönt. har ju bästa jobbet med bästa kollegorna så klagar icket. imorgon blir de jokkmokk, skulle inte dit först men mange ska hämta hem sitt björnskinn & jag vill kolla lite på marknaden, sen på kvällen har vi ju personal fest. ska bli grymt kul känner jag på mig ! synd att inte hela ica kunde vara med, nån måste ju styra upp i butiken också :/ jaja de kommer fler gånger. 
 
jobb idag 15-19 och sen blir de väl inte mycket annat. sova tidigt, dom senaste nätterna har jag somnat kring 2 och vissa nätter ännu senare. vettetusan vad de beror på. Novalie har iallafall sovit hela natten & de tackar jag för. nu ska jag fixa mig lite och sen vänta att pigan vaknar och att mange kommer hem. puss
 

16e tatueringen

 
de är inge kul att visa bild på en halvfärdig tatuering, jag satt i 3 timmar och hann såhär långt. som ni ser är inte skallen,rosen eller fjärilen på skallen färdig. ska även skuggas en hel del, ska iallafall tillbaka dit när tatueringen läkt, de vill säga snart :) spännande spännande ! nöjd så här långti allafall. ni får en bild när de är helt klar ;) 
 

mobil uppdatering

godmorgon, jag är trött och ungen är pigg och snar blir de tvärtom, som varje morgon ;) vi har haft mys frulle här och nu tittar vi barnprogram, gissar att hon ska vila snart så då ska jag passa på att göra lite nytta. 
 
igår var jag ledig, for på jysk och köpte korgar till hatthyllan så inte alla mössot och krims krams ligger överallt. blev himla mycket finare och ser inte så stökigt ut nåmer. sen for jag och lunchade hos mamma och efter de vidare på grönis och drack kaffe. svärmorsan bjöd på käk så for dit sen och efter de for vi ännu en sväng till mamma. mange jobbade repstopp och jag verkligen haaatar att varahemma hela dagarna. 
 
idag jobbar jag, börjar dock först kl 5 :) nä nu ska jag lägga en trött unge. hörs !

2a februari

Fan vad jag ångrar mig att jag varit lat med bloggandet, de är ju som en dagbok och hur kul hade de inte varit om man sen kunde gå tillbaka och läsa vad som hänt. Har ju hänt massor, inte minst med novalies utveckling. Hon kan massor, krypa, gå efter möbler, säga titta där, ovve (vovve), peka vars lampa, klocka osv är. Ja de har hänt en hel del på 10,5 månad. Hade man varit flitig och skrivit minst en gång per dag så hade man ju vetat när och vars allt hände första gången, ja de är lätt att vara efterklok. Ska försöka bli bättre från o med nu Men imorgon har jag väl glömt de ;) 
 
idag är de 2a februari, imorgon är de måndag och jag ska jobba. Jobb hela veckan dessutom, förutom helgen för då ska vi ha personalfest, kommer bli grymt :)  
 
.. Och sen har ju även Novalie fått dagisplats, 22 april börjar vår tjej på dagis. De kändes i hjärtat när jag fick papper hem om att hon fått plats, kommer gråta mer än henne. Hade ju allra helst velat vara hemma med henne till hösten men jag måste jobba så de hjälps inte. De kommer nog gå bra när man väl kommer in i de där :) ska bli spännande iallafall.
 
nu måste jag hoppa i duschen och sen sova, är förbaskat trött och de får inte bli en sen kväll igen, då ångrar jag mig imorgon som alla andra dagar på morgonen. Tur att min unge alltid är glad när hon vaknar, så de brukar ändå gå bra att kliva upp ;) godnatt ! 
RSS 2.0